Sport

FOTO/VIDEO Kristijan i Amela najbrže prošli kroz cilj Dubrovačkog polumaratona

FOTO/VIDEO Kristijan i Amela najbrže prošli kroz cilj Dubrovačkog polumaratona

Kristijan Stošić iz Srbije i Amela Trožić iz Bosne i Hercegovine pobjednici su ovogodišnjeg izdanja Dubrovačkog polumaratona, na kojemu je sudjelovalo tisuću trkača iz skoro 40 zemalja.

Kristijan je utrku dugu 21 km istrčao za sat vremena, 14 minuta i 2 sekunde, a Amela za jedan sat, 31 minutu i 19 sekundi.
U konkurenciji muškaraca, drugo mjesto pripalo je Yordan Petrovu iz Bugarske, koji je cilj prošao za sat, 15 minuta i 15 sekundi, a treći je bio Matt Edmonds iz Velike Britanije koji je utrku završio za sat, 18 minuta i 2 sekunde.
U konkurenicji žena, druga je bila Hannah Grant iz Švicarske s vremenom 1:32:34, dok je treće mjesto zauzela Martina Schimanski iz Njemačke s vremenom 1:33:24.

-Svaka pobjeda je uvijek fantastična. Do 19 km išao sam zajedno s natjecateljem iz Bugarske, gdje sam se odvojio jer sam znao da je uzbrdica i na kraju priveo trku kraju solo – rekao nam je Kristijan Stošić dodavši kako mu je ovo prvo sudjelovanje na Dubrovačkom polumaratomu. Čestitao je organizatorima na velikom trudu.
-Ovo je prilika da ljudi vide Dubrovnik iz drukčije perspektive i upoznaju ljepote vašeg grada – rekao je Stošić na cilju utrke.
Amela Trožić istaknula je kako pobjedu nije očekivala jer je došla više turistički.
-Super je staza i došla sam vidjeti gdje sam s treningom te nisam očekivala pobjedu – rekla nam je Trožić nakon utrke.

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist