Grad

FOTO/VIDEO Kako su vatrogasci i djeatnici Rezervata ‘spašavali’ Lokrum od požara

FOTO/VIDEO Kako su vatrogasci i djeatnici Rezervata 'spašavali' Lokrum od požara

Javna vatrogasna postrojba Dubrovački vatrogasci dan svog nebeskog zaštitnika sv. Florijana obilježili su radno.

Tako je tijekom jutra na Lokrumu održana vatrogasna vježba s djelatnicima službe zaštite od požara, pododjela tehnike i održavanja te djelatnicima službe čuvara prirode Rezervata Lokrum.

Simulirao se požar otvorenog prostora, makije i niskog raslinja. Budući da je lokacija simuliranog požara u obliku guste i neprohodne makije, požaru se pristupilo s dvije strane gdje su se sastala dva tima vatrogasaca, navode iz JU Rezervat Lokrum.

Cilj vježbe je bio testiranje brzine pristupa otoku i samoj lokaciji požara te upoznavanje ostalih prisutnih djelatnika s ispravnim djelovanjem u slučaju požara. Tijekom vježbe koristila se oprema Javne ustanove Rezervat Lokrum uz opremu JVP Dubrovački vatrogasci.

-To je samo prvi korak u smjeru kontinuiranog unaprjeđivanja ukupnog sustava protupožarne zaštite rezervata Lokrum – navode iz rezervata.

Nakon vježbe, Dubrovački vatrogasci su položili vijence na spomeniku poginulim vatrogascima kod Hotela Liberas, a potom je služena sveta misa za sve poginule i umrle vatrogasce u Katedrali. Svetu misu predvodio je don Stanko Lasić.

Foto/video: JVP Dubrovački vatrogasci

 

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović