Sport

FOTO/VIDEO Australac Dion Finocchiaro pobjednik ovogodišnjeg Stonskog maratona

FOTO/VIDEO Australac Dion Finocchiaro pobjednik ovogodišnjeg Stonskog maratona

Pobjednik ovogodišnjeg 11. izdanja Stonskog maratona je australski trkač Dion Finocchiaro, utrke koja je u organizaciji udruge Biseri Hrvatske održana u nedjelju ujutro na području Stona.

Nakon cilja, u kojega je utrčao s vremenom od tri sata, sedam minuta i 54 sekunde, izjavio je kako je bilo dosta teško te kako je Zid stvarno atrakcija za ovu utrku.

Drugo mjesto zauzeo je David Morel iz Francuske (3:23:54), a treće Antoni Puig Izquerdo, španjolski trkač, ujedno pobjednik prošla dva izdanja ovog maratona, s vremenom 3:30:12.

U ženskoj kategoriji pobjednica je Finkinja Elina Junnila (3:51:05), drugo mjesto osvojila je Timea Kitti Frey iz Mađarske (5:29:01), dok je treća utrčala u cilj Jessie Chueng Pui Chui  Iz Hong Konga (5:49:58).

U utrci na 15 kilometara slavio je Mađar Csaba Gosswein (1:02:40), drugo mjesto osvojio je hrvatski trkač Nikola Oršulić (1:08:51), a treću poziciju zauzeo je Calum MacDonald iz Velike Britanije (1:09:51)
U kategoriji žena slavila je naša Made Žeravica (1:23:22), druga je bila Ruskinja Natalia Bugakova (1:25:03), a treća Korinna Toth iz Mađarske (1:30:55).

U utrci na 4 kilometra najbrži je bio Mahir Bišić, srebrom se okotio Mark Zimmer, dok je broncu osvojio Duje Bartulović.
U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Lindsey Pierret ispred Anje Marković i Željke Vlastelica.
Zanimljivo je spomenuti kako su Lindsey Pierret i Mark Zimmer u Stonu na medenom mjesecu.

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist