Kultura

FOTO/VELIKI KONCERT U KATEDRALI Otvoreni Dani kršćanske kulture

FOTO/VELIKI KONCERT U KATEDRALI Otvoreni Dani kršćanske kulture

Dani kršćanske kulture otvoreni su u subotu velikim koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra u dubrovačkoj katedrali.

– Između različitih definicija kulture, svidjela mi se osobno definicija koja kaže kako je kultura ono što kod ljudi čini jednu zajednicu. U tom smislu bismo mogli kršćansku kulturu smatrati onim što čini jednu zajednicu. Ne postoji samo jedna kršćanska kultura, već postoje brojne. Nastajale su tako što su kršćani imali neku svoju posebnu kulturu i ulazili su u odnos s različitim kulturama evanglizirajući ih. Taj odnos kršćanstva i kulture međusobno ih obogaćuje i danas je više nego ikad bitan – poručio je u svom pozdravnom govoru dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Podsjetimo, manifestacija se također odvija u Splitu i Šibeniku. Desetodnevni program u trajanju od 6. do 15. travnja uključuje niz različitih kulturnih događanja od korizmenih koncerata preko izložbe umjetničkih fotografija, prikazivanja filma, predstavljanja knjige, zanimljivih predavanja do vrlo posjećene Noći crkvenih muzeja. Ovogodišnji Dani kršćanske kulture se u Dubrovniku održavaju već 14., a na nacionalnoj razini 15. put.

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović