Grad

FOTO Ulica ispred Radeljevića puštena u promet

Promet Radeljević

Nakon višetjednih radova na ulici ispred Radeljevića, ona je konačno danas puštena u promet. Još se hortikulturalno uređuju okolni otoci, park Batala, te se radi ‘dodatno šminkanje’.

TAko, ak oste se zaputili preko stanice Lapad, više nećete upasti u gužvu (kao poteklih nekoliko dana), no imajte strpljenja s obzirom kako se još uređuje.

Inače, dodajmo kako je i zanimljiv naziv ‘stanica Lapad’ tu još od vremena popularnog dubrovačkog tramvaja. Naime, tramvaji su, kao što već znate, imali dvije linije – “jedinicu” (Pile – Gruž) i “dvicu” (Pile – Lapad). Direktne linije Gruž – Lapad nije bilo, te se stoga za doć’ iz Gruža u Lapad trebalo čekati na presjedanje na stanici za Lapad. Otuda i ime – stanica Lapad…Za ove slučajeve presjedanja postojala su tzv. “karte za prijelaz” ili “prijelazne karte”, kažu na jednoj od mnogobrojnih stranica posvećenih dubrovačkom tramvaju.

Napominjemo da, iako je promet na ovoj dionici stabilan, na obližnjim gradilištima još se stvaraju čepovi, stoga – imajte strpljenja…

 

Pročitajte još

VOZAČI, POZOR! Zbog radova u Ul. kardinala Stepinca uvodi se privremena prometna regulacija

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Evo kako će biti uređeno Šetalište Nika i Meda Pucića

Dulist

OBIŠLI SMO GRADILIŠTE Punom parom napreduju radovi na školi Montovjerna

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija