Natrag
24.3.2019 10:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Ulica ispred Radeljevića puštena u promet

3.4.2014 @ 14:00 Dulist Grad
5;5

Podijelite:

Nakon višetjednih radova na ulici ispred Radeljevića, ona je konačno danas puštena u promet. Još se hortikulturalno uređuju okolni otoci, park Batala, te se radi ‘dodatno šminkanje’.

TAko, ak oste se zaputili preko stanice Lapad, više nećete upasti u gužvu (kao poteklih nekoliko dana), no imajte strpljenja s obzirom kako se još uređuje.

Inače, dodajmo kako je i zanimljiv naziv ‘stanica Lapad’ tu još od vremena popularnog dubrovačkog tramvaja. Naime, tramvaji su, kao što već znate, imali dvije linije – “jedinicu” (Pile – Gruž) i “dvicu” (Pile – Lapad). Direktne linije Gruž – Lapad nije bilo, te se stoga za doć’ iz Gruža u Lapad trebalo čekati na presjedanje na stanici za Lapad. Otuda i ime – stanica Lapad…Za ove slučajeve presjedanja postojala su tzv. “karte za prijelaz” ili “prijelazne karte”, kažu na jednoj od mnogobrojnih stranica posvećenih dubrovačkom tramvaju.

Napominjemo da, iako je promet na ovoj dionici stabilan, na obližnjim gradilištima još se stvaraju čepovi, stoga – imajte strpljenja…

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana