Grad

FOTO Ulica ispred Radeljevića puštena u promet

Promet Radeljević

Nakon višetjednih radova na ulici ispred Radeljevića, ona je konačno danas puštena u promet. Još se hortikulturalno uređuju okolni otoci, park Batala, te se radi ‘dodatno šminkanje’.

TAko, ak oste se zaputili preko stanice Lapad, više nećete upasti u gužvu (kao poteklih nekoliko dana), no imajte strpljenja s obzirom kako se još uređuje.

Inače, dodajmo kako je i zanimljiv naziv ‘stanica Lapad’ tu još od vremena popularnog dubrovačkog tramvaja. Naime, tramvaji su, kao što već znate, imali dvije linije – “jedinicu” (Pile – Gruž) i “dvicu” (Pile – Lapad). Direktne linije Gruž – Lapad nije bilo, te se stoga za doć’ iz Gruža u Lapad trebalo čekati na presjedanje na stanici za Lapad. Otuda i ime – stanica Lapad…Za ove slučajeve presjedanja postojala su tzv. “karte za prijelaz” ili “prijelazne karte”, kažu na jednoj od mnogobrojnih stranica posvećenih dubrovačkom tramvaju.

Napominjemo da, iako je promet na ovoj dionici stabilan, na obližnjim gradilištima još se stvaraju čepovi, stoga – imajte strpljenja…

 

Pročitajte još

OTVORENJE KRAJEM SRPNJA Lazareti ne smiju biti još jedan spomenik kulture koji će crpiti sredstva iz proračuna

Maria Prkut

DUBROVNIK OPET OBARA REKORDE Dvomilijunto noćenje ostvareno sedam dana ranije nego lani

Dulist

U SVRHU PROMOCIJE DESTINACIJE Održan sastanak dubrovačkih hotelijera i nacionalnog avioprijevoznika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija