Grad

FOTO Ulica ispred Radeljevića puštena u promet

Promet Radeljević

Nakon višetjednih radova na ulici ispred Radeljevića, ona je konačno danas puštena u promet. Još se hortikulturalno uređuju okolni otoci, park Batala, te se radi ‘dodatno šminkanje’.

TAko, ak oste se zaputili preko stanice Lapad, više nećete upasti u gužvu (kao poteklih nekoliko dana), no imajte strpljenja s obzirom kako se još uređuje.

Inače, dodajmo kako je i zanimljiv naziv ‘stanica Lapad’ tu još od vremena popularnog dubrovačkog tramvaja. Naime, tramvaji su, kao što već znate, imali dvije linije – “jedinicu” (Pile – Gruž) i “dvicu” (Pile – Lapad). Direktne linije Gruž – Lapad nije bilo, te se stoga za doć’ iz Gruža u Lapad trebalo čekati na presjedanje na stanici za Lapad. Otuda i ime – stanica Lapad…Za ove slučajeve presjedanja postojala su tzv. “karte za prijelaz” ili “prijelazne karte”, kažu na jednoj od mnogobrojnih stranica posvećenih dubrovačkom tramvaju.

Napominjemo da, iako je promet na ovoj dionici stabilan, na obližnjim gradilištima još se stvaraju čepovi, stoga – imajte strpljenja…

 

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović