DuList IN

FOTO/ UDRUGA MLADIH ORLANDO Koncert benda ‘RØLØ’ uz izložbu Igora Jurilja

FOTO/ UDRUGA MLADIH ORLANDO Koncert benda 'RØLØ' uz izložbu Igora Jurilja

Neobičan spoj kulturnih i kreativnih industrija održao se ovog četvrtka u prostorijama Udruge mladih Orlando, gdje je nastup popularnog splitskog benda RØLØ upotpunila izložba ‘Popularna kultura kroz karikature i skice’ Igora Jurilja.

-Nikad nisam smatrao da nešto što radim ima neku vrijednost u vizualnom smislu, jer nisam ni umjetnik ni ilustrator. Stvari koje ovdje možete vidjeti su pauze koje sam imao između predavanja u nastavi, jer ne volim se previše družiti sa svojim kolegama koji zrače negativom. Više sam sklon glazbi, što kroz ilustracije koje sam radio možete i vidjeti. Jednostavno stvari koje te fasciniraju, okupiraju ili stvari koje su vizualno zanimljive stavim na papir i pretvorim to u nešto kako ja vidim ljude. Izložba je podijeljena u tri ciklusa, od kojih je jedan žuti, grafički ciklus. Drugi je digitalna ilustracija, što su zapravo moje starije kreacije koje sam malo obnovio. I zadnja je ‘market’ faza u kojoj sam trenutačno, a u kojoj se bavim pop senzacijama i mojom najvećom fascinacijom Davidom Bowijem – ispričao nam je autor izložbe Igor Jurilj.

Osim Igorovih ilustracija, posjetitelji su nakon malog kašnjenja imali priliku uživo slušati popularni splitski bend RØLØ .

-Najviše nas inspiriraju Ramonesi. Oni su ono čemu mi zapravo i težimo, da sve zvuči kao što su oni zvučali, ali i ono najbitnije – da ponukamo ljude da se počnu nečim baviti. Ne mora to biti umjetnost ili glazba, već da se odluči raditi nešto kreativno. Jako nam se sviđa ovakav tip manifestacije i voljeli bismo da imamo više prilika sudjelovati. Rolo se zovemo jer to u slengu u Splitu znači doboš, odnosno bubanj, a ujedno to je zločesti brat Vikinga ‘Ragnara’, on nam se svidio i odabrali smo to ime. Naš posljedni album se ne bavi ničim i ne fokusira se na ništa. Možda vam to zvuči čudno, ali ta ispraznost albuma je tu kako bi postigla osjećaj zabave i kako bi ljudima olakšali barem pola sata na poslu koje provedu slušajući naš album – poručili su članovi benda RØLØ .

RØLØ su eksperimentalni, elektronički tročlani indie-rock bend koji zvuči vanzemaljski dobro. Mišo Komenda (električna gitara, vokal) je i član bendova Lažni Brkovi, Studio Frendo te bivšeg Leut Magnetik u kojem je svirao zajedno s drugim članom benda, Karlom Kazinotijem (bubnjevi). Treći član benda je Marko Kušta na bas gitari.

Kako je izgledala zabava u Orlanda pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

 

 

 

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist