Kultura

FOTO Tradicionalni koncert DSO-a povodom svetog Nikole u Crkvi Male braće

Dubrovački simfonijski orkestar ove je srijede u crkvi Male braće održao koncert u povodu blagdana svetoga Nikole i Dana dubrovačkih branitelja.

Orkestar je s Mješovitim zborom Libertas i Dubrovačkim komornim zborom te solisticom Dubravkom Šeparović Mušović, uz naraciju Sebastijana Vukosavića, izveo oratorij ‘Istina o Gradu slobode’ (De Civitate libertatis veritas) Đela Jusića. Klapa Ragusavecchia je s orkestrom izvela ‘Mojim prijateljima’ dubrovačkog branitelja, glazbenika i političara Srećka Kljunka, a za čiji je aranžman zaslužan trubač DSO-a, Damir Butigan. Koncertom je ravnao maestro Tomislav Fačini.

DSO svake godine tradicionalno održava ovaj koncert u sklopu programa obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja Grada Dubrovnika, a za ovu godinu pripremljen je bio oratorij Đela Jusića koji je skladao u ratnom razdoblju, inspiriran životom u napaćenom Dubrovniku, u danima razaranja Grada u jesen 1991. godine, a na tekst tadašnjeg dubrovačkog biskupa mons. Želimira Puljića i stihove akademika Luka Paljetka. Svaki od jedanaest stavaka oratorija na svoj način vraća sjećanje na najteži napad na Dubrovnik i teške dane dubrovačke povijesti, ujedno odaje počast svim borcima za naš Grad, osobito onima koji su dali svoj život za njega, a na kraju govori o pobjedi i slobodi. Oratorij se osim u Dubrovniku, izveo i u Splitu, Steyeru, Beču i Zagrebu.

Pročitajte još

More, otoci i pokoja nevera na slikama dubrovačkih umjetnika

Dulist

OD NESSUN DORMA DO MASH-a Simfoničari u Dvoru publici priredili pravu poslasticu

Dulist

NASTAO NAKON SMRTI GETALDIĆA Predavanje dr. Vokića o restauraciji portreta dubrovačkog znanstvenika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija