Natrag
23.4.2018 19:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Tko je slavio na jedriličarskom ‘Offshore Challengeu’?

17.10.2017 @ 21:14 Dulist Sport
22;22

Podijelite:

Austrijanci Christian Fuczik, Christian Horvath, Josef Aicher, Nijemac Rudi Seibt te Hrvat Žarko Juraga pobjednici su prve etape regate ‘Offshore Challenge 2017.’, koja se od 14. do 20. listopada jedri na ruti Biograd – Dubrovnik – Biograd.

Njima su u utorak navečer u jedinstvenom ambijentu pred Crkvom svetog Vlaha uručene prigodne plakete s fotografijama otoka oko kojih su plovili na svojoj ruti.

-U Dubrovniku smo već osmi put. Sudionici su jedriličari amateri, naši nautički gosti cijele godine. Velika većina ih je iz Austrije, Njemačke, Švicarske, Rusije, Slovačke i Hrvatske. Brodovi se natječu u četiri grupe: dvije monogrupe Bavaria 41 Sport i Bavaria 45 Cruiser, grupa po ORC-u sa spinakerom te grupa po ORC-u bez spinakera te grupa katamarana. Svi brodovi imaju sustav za praćenje, a jedre slobodno, bez posebno određenog smjera. Regata ima sportski karakter, ali je i naša namjera pokazati im da je moguće jedriti i u listopadu po lijepom vremenu – izjavio je predsjednik regatnog odbora Marin Katičin.

Regata sa 63 broda i 386 članova posade startala je svoju prvu 140 morskih milja dugu etapu iz Biograda u nedjelju 15. listopada, a već sutra u 13 sati kreće druga, jednako duga etapa do Biograda, sa završnicom u petak.

Inače, na svečanosti dodjele nagrada veliku čast organizatori su ukazali i dubrovačkom turističkom djelatniku Đuru Marketu, koji je proglašen službenim prijateljem regate.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana