Kultura

FOTO Stonska glazba održala adventski koncert u Kotoru

Stonska glazba, koja djeluje u okviru Kulturno-umjetničkog društva Stoviš, treću nedjelju Došašća posjetila je Boku kotorsku.

Domaćini, Tripo Schubert, tajnik Hrvatsko građanskog društva Crne gore iz Kotora i Ivica Biskupović, voditelj Glazbe Kotor, članovima Stonske glazbe uz srdačnu dobrodošlicu pokazali su kulturne znamenitosti zaljeva hrvatskih svetaca. Uz razgledanje Kotora posjetili su i otočić Gospe od Škrpjela.

Susreli su se s članovima glazbe Kotor u njihovim prostorima u staroj gradskoj jezgri te razmijenili iskustva i dogovorili uzvratni nastup u Stonu sljedeće godine. Stonski glazbenici su bili na misi u katedrali sv. Tripuna koju je nadahnuto predvodio don Tonći Belan, a nakon mise održali su koncert ispred katedrale na kojem su izvodili adventske pjesme i koračnice pod palicom dirigenta Dražena Laskača.

Antun Vukas, tajnik stonskog KUD-a, kazao je kako povijesni gradovi Ston i Kotor imaju glazbe s dugom tradicijom te kao se unatoč velikim naporima sve više i više mladih ljudi okuplja privučeni zajedništvom i druženjem.
Ni domaćini ni gosti nisu krili radostu prigodi ovog susreta koji je organizirala Hrvatska matica iseljenika iz Dubrovnika.

Pročitajte još

NASTUP S ORKESTROM U DVORU Veliki pljesak za Luku Ljubasa

Dulist

MIDSUMMER SCENE Otkrijte tko je zanosna Shakespeareova Julija

Dulist

IZLOŽBA MATURALNIH RADOVA Mladi umjetnici ulaze u novo razdoblje, slobodno i izazovno

Dulist.hr