Natrag
17.2.2019 06:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Stonska glazba održala adventski koncert u Kotoru

16.12.2015 @ 6:10 Dulist Kultura
6;6

Podijelite:

Stonska glazba, koja djeluje u okviru Kulturno-umjetničkog društva Stoviš, treću nedjelju Došašća posjetila je Boku kotorsku.

Domaćini, Tripo Schubert, tajnik Hrvatsko građanskog društva Crne gore iz Kotora i Ivica Biskupović, voditelj Glazbe Kotor, članovima Stonske glazbe uz srdačnu dobrodošlicu pokazali su kulturne znamenitosti zaljeva hrvatskih svetaca. Uz razgledanje Kotora posjetili su i otočić Gospe od Škrpjela.

Susreli su se s članovima glazbe Kotor u njihovim prostorima u staroj gradskoj jezgri te razmijenili iskustva i dogovorili uzvratni nastup u Stonu sljedeće godine. Stonski glazbenici su bili na misi u katedrali sv. Tripuna koju je nadahnuto predvodio don Tonći Belan, a nakon mise održali su koncert ispred katedrale na kojem su izvodili adventske pjesme i koračnice pod palicom dirigenta Dražena Laskača.

Antun Vukas, tajnik stonskog KUD-a, kazao je kako povijesni gradovi Ston i Kotor imaju glazbe s dugom tradicijom te kao se unatoč velikim naporima sve više i više mladih ljudi okuplja privučeni zajedništvom i druženjem.
Ni domaćini ni gosti nisu krili radostu prigodi ovog susreta koji je organizirala Hrvatska matica iseljenika iz Dubrovnika.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana