DuList IN

FOTO Što se nudi na Mediteranskom sajmu?

FOTO Što se nudi na Mediteranskom sajmu?

Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva i to 10. po redu otvoren je na trgu Marina Držića. Na svečanom otvaranju je bila i cijela gradska i županijska politička elita.

Na sajmu sudjeluju domaći proizvođači iz cijele Hrvatske od Osijeka, Drniša do Splita, te iz Bosne i Hercegovine, a proizvođači izlažu od meda, sira, pršuta, igračaka, odjevnih predmeta do lavande. Što bi se u narodu reklo od igle do lokomotive.

Tako se na sajmu moglo vidjeti najveći kotao u Hrvatskoj u kojem se priprema najveća kajgana, bakice u tradicionalnim nošnjama mijese kruh koji će biti gotov kad i kajgana. Za sve sladokusce nude se mramorni kolači, lizalice u različitim oblicima i ostale ukusne slastice.
 
Mesne prerađevine dominiraju sajmom uz obilje sušenog mesa od pečenice, pršuta i kobasice, a kad završite s degustacijom i kupnjom mesnih proizvoda samo se prebacite na sireve. Ovčji sir u pepelu samo je mali dio bogate ponude koja se nudi.    

 
Župan Nikola Dobroslavić istaknu je kako ovakvi sajmovi izuzetno doprinose malim proizvođačima iz više razloga. Istaknuo je kako je ovo dobra prilika da se razmjenu kontakti i stvore nova poznanstva.
 
Većina izlagača na sajmu odavno se poznaje i rado surađuju jedni s drugim izlagačima. Ovakvi sajmovi pomažu Hrvatskoj da se predstave i stranim gostima, a većina turista koje smo mi zatekli na sajmu itekako prepoznaju i cijene naše proizvode. Sajam je otvoren do nedjelje.

Pročitajte još

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist