Sport

FOTO Square izborio pobjedu protiv ‘tvrdog’ Vrgorca

FOTO Square izborio pobjedu protiv 'tvrdog' Vrgorca

Dubrovački Square teškom je mukom, ali zasluženo slavio protiv odlične momčadi Vrgorca s 2:1 (2:0) u 14. kolu 1. HMNL u Gospinom polju pred oko 500 gledatelja.

Vrgorac je u Dubrovnik stigao s ‘mršavim’ kontom, ali s dva zimska pojačanja. Ipak, square je bio taj koji je dominirao, što se posebno moglo vidjeti u prvom dijelu. Oplodio je svoje trude dubrovački prvoligaš u 14. minuti kad je makedonski as Darko Rangotov lobao istrčalog gostujućeg vratara Hercega. Na 2:0 povisio je sjajni Tomislav Bevanda 6 sekundi prije kraja poluvremena. Povukao je BiH reprezentativac po desnoj strani te potom svojom prepoznatljivom ‘bombom’ pogodio za dva razlike.

U nastavku gosti dolaze do daha, a Square umjesto da dovrši posao počinje komplicirati. Oba vratara, domaći Turuk i gostujući Herceg, promiču se u prva imena susreta serijama obrana. Prvi ipak ‘popušta’ Turuk, kojeg u 26. minuti Dragan Stanković uz pomoć bloka svladava za 2:1. Tri minute kasnije prilika domaćih za ‘zaključavanje’ meča. Daničić pada u kaznenom prostoru, sudac pokazuje na najstroži udarac, odgovornost preuzima najbolji igrač na terenu Rangotov, ali mu sjajni Herceg ‘skida’ udarac. S druge strane igrači Vrgorca napadaju kao osice, Turuk je u nekoliko prilika bio ‘na streljani’, ali zaustavlja sve. U 36. minuti gosti uvode i igrača-vratara, vrše strahovit pritisak, ali bez učinka jer se Turuk svojim obranama prometnuo u igrača susreta.

Ovom pobjedom Square se učvrstio na četvrtom mjestu lige, a u idućem kolu gostuje u Novom Marofu.

 

1. HMNL – 14. kolo

MNK Square – HMNK Vrgorac 2:1 (2:0)

SD Gospino polje; Gledatelja: 500; Suci: J. Knezović (St) i R. Pavlov (St)

Strijelci: 1:0 Rangotov 14′, 2:0 Bevanda 20′, 2:1 Stanković 26′

MNK Square: Turuk, Tikvica, Bevanda (1), Jurić, Cvjetković, Rezo, Rangotov (1), Vodopić, Đuraš, Saltarić, Bačić, Novoselac, Bogdanović, Daničić;

MNK Vrgorac: Herceg, Znaor, Pervan, Grbavac, Zloić, Gudelj-Velaga, Kraljević, Stanković (1), Marinović, Martinac, Akmadža, Govorko, Vuković;

 

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist