Natrag
19.2.2019 12:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO/’ŠPIJUNSKA ŠKOLA’ Koje metode koriste agenti tajnih službi?

13.10.2018 @ 17:32 Dulist dulist IN
7;7

Podijelite:

Kazališna redateljica Tea Tupajić u proteklih je par godina inicirala projekt u kojem istraživala psihološke i međuljudske metode rada agenata tajnih službi. Tako je nastala i ‘špijunska škola’ koja se ove subote održana u prostorijama ARL-a.

Špijunska škola zasniva se na metodama i strategijama znanstveno precizne umjetnosti međuljudske interakcije, koje je redateljica naučila u godinama istraživanja i prakse s agentima suradnicima.

Tijekom dvodnevne radionice dobija se uvid ne samo u paletu vještina kojima se obavještajci služe u svakodnevnom radu, već i u izvorne vježbe koje se koriste u njihovim edukacijskim centrima.

Voditeljica radionice Tupajić istaknula je kako je škola namijenjena svima.

– Došla sam na tu ideju kada sam shvatila koliko ti ljudi razvijaju svoje međuljudske vještine koje dolaze iz jednog negativnog prostora rata, a koliko su one primjenjive u svakodnevnom životu. To je ono što mi radimo, primjenjujemo te metode i vještine na situacijama koje susrećemo u životu – poručila je Tupajić. Dubrovčane i Dubrovkinje koji sudjelovali u ovoj radionici opisala je kao otvorene, razigrane i – pametne.

Kroz seriju dinamičnih, uzbudljivih zadataka sudionici su imali priliku isprobati i naučiti neke od vještina i isprobati, te pronaći mogućnost njihove primjene u svakodnevnom životu – u komunikaciji, situacijama koje zahtjevaju samopouzdanje, improvizaciji, kontaktu s nepoznatim osobama.

Tea Tupajić (Sarajevo, 1984.) hrvatska je kazališna redateljica. Tupajić inicira dugogodišnje projekte u kojima ispituje potencijale umjetnosti u kompleksnim društvenim i političkim fenomenima i situacijama. Njene su predstave The Curators’ Piece, La Maladie de la Mort, Orfej, The Disco gostovale na brojnim festivalima i kazalištima u Europi i SAD-u.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana