Kultura

FOTO Sjajan koncert malih kolendara

FOTO Sjajan koncert malih kolendara

Kino „Sloboda“ bio je premali prostor da bi stali svi koji su u nedjelju navečer htjeli uživati u kolendama i božićnim pjesmama sedamdesetak dubrovačke djece od vrtićke do osnovnoškolske dobi.

Oni su u proteklim tjednima pod vodstvom sestara Paole i Sanje Dražić na radionicama učili pjevati i svirati prigodne božićne pjesme i kolende dubrovačkog kraja.

– Ne mogu se oteti dojmu da je asocijacija na Maticu hrvatsku košnica, ova košnica malih matičara. Počeli smo s ovom radionicom prije šest godina, dok je predsjednica ogranka bila Ivana Burđelez, i kad su došle sestre Dražić s idejom učiti djecu tradicionalnu kolendu. Počele su s četiri ili petero djece i tada je Saloča od zrcala u Knjižnici bila sasvim dovoljan prostor. Danas smo sve to prerasli i nadam se da ćemo s tim nastaviti i dalje, obuhvaćati sve veći broj djece – kazala je tom prilikom predsjednica dubrovačkog ogranka Matice hrvatske Vesna Čučić.

– Imamo puno djece, ali ove godine imamo i puno instrumenata koje dosad nismo imali. Kao pravi kolendari svake godine nastupamo na drugo mjestu, a ovdje nam je lijepo i toplo – izjavila je Paola Dražić Zekić.

Na koncertu je izvedeno sedam kolendi i šest božićnih pjesama, od Zatona, Rijeke dubrovačke i Cavtata do Kalamote, Mljeta i Vela Luke.

Završna večer radionice održana je šestu godinu za redom u organizaciji dubrovačkog ogranka Matice hrvatske i Dubrovačkih knjižnica.

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović