Natrag
16.2.2019 23:27

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Sjajan koncert malih kolendara

15.12.2013 @ 21:36 Mia Njavro Kultura
29;29

Podijelite:

Kino „Sloboda“ bio je premali prostor da bi stali svi koji su u nedjelju navečer htjeli uživati u kolendama i božićnim pjesmama sedamdesetak dubrovačke djece od vrtićke do osnovnoškolske dobi.

Oni su u proteklim tjednima pod vodstvom sestara Paole i Sanje Dražić na radionicama učili pjevati i svirati prigodne božićne pjesme i kolende dubrovačkog kraja.

– Ne mogu se oteti dojmu da je asocijacija na Maticu hrvatsku košnica, ova košnica malih matičara. Počeli smo s ovom radionicom prije šest godina, dok je predsjednica ogranka bila Ivana Burđelez, i kad su došle sestre Dražić s idejom učiti djecu tradicionalnu kolendu. Počele su s četiri ili petero djece i tada je Saloča od zrcala u Knjižnici bila sasvim dovoljan prostor. Danas smo sve to prerasli i nadam se da ćemo s tim nastaviti i dalje, obuhvaćati sve veći broj djece – kazala je tom prilikom predsjednica dubrovačkog ogranka Matice hrvatske Vesna Čučić.

– Imamo puno djece, ali ove godine imamo i puno instrumenata koje dosad nismo imali. Kao pravi kolendari svake godine nastupamo na drugo mjestu, a ovdje nam je lijepo i toplo – izjavila je Paola Dražić Zekić.

Na koncertu je izvedeno sedam kolendi i šest božićnih pjesama, od Zatona, Rijeke dubrovačke i Cavtata do Kalamote, Mljeta i Vela Luke.

Završna večer radionice održana je šestu godinu za redom u organizaciji dubrovačkog ogranka Matice hrvatske i Dubrovačkih knjižnica.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana