Zanimljivosti

FOTO „Rutovići Open“ – kvartovski turnir okupio Gružane

FOTO „Rutovići Open“ - kvartovski turnir okupio Gružane

Veseli Gružani raznih generacija i u nekoliko ekipa, okupili su se i ovo ljeto zadnje subote u kolovozu, na svom sad već tradicionalnom i po puno toga originalnom kvartovskom turniru na malih barica zvanom „Rutovići Open“ koji se evo već petu godinu održava na terenu Muškog učeničkog doma.

Skupi se tu cijeli kvart ovog dijela Gruža, osim igrača, dođe i staro i mlado i djece i žena, navija se i nasmije se, a uz put se i dobro nazdravi i zamezi specijalitetima s roštilja. „Uz iće i piće!“ rekli bi sjajni Gružani, znani i po svom originalnom „šatro govoru“! Nema tu ni grube riječi, ni svađe, ni povišena tona, samo igre, smijeha i vesela druženja, kao malo gdje. I odlična nogometa „tri na tri“ na male barice.

Ukupno osam ekipa, naravno originalnih imena; Ru Palace, Ponton, Šulemu na zarugu, Evo nas opet, Stanica Gruž, Čančara i domaćini turnira Mane Hastra borile se za originalno osmišljen pehar, učinjen od debla stare košćele iz parka učeničkog doma, ispod koje su se generacije ovog kvarta Gruža okupljale. Na kraju ove vesele večeri prvo mjesto i pehar od košćele osvojila je sjajna ekipa „Evo nas opet“ za koju su igrali Bobo Mustahinić, Miro Butigan, Viki Beusan i Šime Popović nakon što su u finalu pobijedili ekipu Ponton, ako je to uopće važno za ovakva prelijepa druženja.

Pročitajte još

TURISTIČKI EXPERIENCI SVE POPULARNIJI Niša koju uz malo kreativnosti, a bez puno ulaganja, možete dobro iskoristiti

Ivana Mijić Vulinović

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist