Natrag
24.4.2019 04:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO: “Referendum, referedum!”

8.1.2013 @ 16:52 Dulist Aktualno
11;11

Podijelite:

Javno izlaganje Studije utjecaja na okoliš Sportsko-rekreaacijskog centra s golf igralištem na Srđu počelo je nešto iza 17 sati u kinu Sloboda.

Izlaganju su nazočni predstavnici Grada i Županije, Ivan Kusalić iz tvrtke nositelja zahvata Razvoj Golf, predstavnica izraelskih ulagača Maja Brinar Frenkel, članovi Savjetodavnog stručnog povjerenstva za procjenu utjecaja na okoliš ovog projekta te predstavnici mnogobrojnih dubrovačkih građanskih udruga s već poznatim transparentom "Srđ je naš", "Apartmanizacija" i "Srđ je Grad" te uz skandiranje pri ulasku u dvoranu.

Prethodno su s Pila do kina Slobode premarširali Stradun, također uz skandiranje "Srđ je naš", te tražeći referendum za golf.

Sanja Burela iz tvrtke izrađivača Studije dala je osnovne podatke o projektu. Ukupni prostor projekta zauzima 310 hektara, od čega 250 hektara za golf resort i rekracijski park 60 hektara. Planirana su dva igrališta, 9 i 18 rupa s golf vježbalištem, rekreacijski park sa šetalištem "Dubrovački zeleni prsten", amfiteatar i jahački centar te športsku dvoranu. Burela je također govorila o ekološkom stanju flore i faune na Srđu, posebno šume.

Krajobrazni arhitekt Lido Stošić govorio je o krajobrazu Srđa, posebno istaknuvši kako je osobno bio na Srđu, što je popraćeno burnim pljeskom. Hrvoje Pende govorio je o učincima izgradnje golfa na Srđu na dubrovački turizam i ekonomiju. Mnoge njegove tvrdnje porizvele su neslaganje publike, posebno po pitanju produženja turističke sezone, prihoda Grada u tom projektu.

"Referendum, referendum", viču aktivisti, koji su zauzeli dobar dio dvorane. Pjevaju pjesmu "Sluga stranog kapitala" (na glazbu Lule starog kapetana). Za to vrijeme prikazan je film o projektu golfa na Srđu, s očekivanom lošom reakcijom okupljenih aktivista.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana