Aktualno

FOTO: “Referendum, referedum!”

FOTO: "Referendum, referedum!"

Javno izlaganje Studije utjecaja na okoliš Sportsko-rekreaacijskog centra s golf igralištem na Srđu počelo je nešto iza 17 sati u kinu Sloboda.

Izlaganju su nazočni predstavnici Grada i Županije, Ivan Kusalić iz tvrtke nositelja zahvata Razvoj Golf, predstavnica izraelskih ulagača Maja Brinar Frenkel, članovi Savjetodavnog stručnog povjerenstva za procjenu utjecaja na okoliš ovog projekta te predstavnici mnogobrojnih dubrovačkih građanskih udruga s već poznatim transparentom "Srđ je naš", "Apartmanizacija" i "Srđ je Grad" te uz skandiranje pri ulasku u dvoranu.

Prethodno su s Pila do kina Slobode premarširali Stradun, također uz skandiranje "Srđ je naš", te tražeći referendum za golf.

Sanja Burela iz tvrtke izrađivača Studije dala je osnovne podatke o projektu. Ukupni prostor projekta zauzima 310 hektara, od čega 250 hektara za golf resort i rekracijski park 60 hektara. Planirana su dva igrališta, 9 i 18 rupa s golf vježbalištem, rekreacijski park sa šetalištem "Dubrovački zeleni prsten", amfiteatar i jahački centar te športsku dvoranu. Burela je također govorila o ekološkom stanju flore i faune na Srđu, posebno šume.

Krajobrazni arhitekt Lido Stošić govorio je o krajobrazu Srđa, posebno istaknuvši kako je osobno bio na Srđu, što je popraćeno burnim pljeskom. Hrvoje Pende govorio je o učincima izgradnje golfa na Srđu na dubrovački turizam i ekonomiju. Mnoge njegove tvrdnje porizvele su neslaganje publike, posebno po pitanju produženja turističke sezone, prihoda Grada u tom projektu.

"Referendum, referendum", viču aktivisti, koji su zauzeli dobar dio dvorane. Pjevaju pjesmu "Sluga stranog kapitala" (na glazbu Lule starog kapetana). Za to vrijeme prikazan je film o projektu golfa na Srđu, s očekivanom lošom reakcijom okupljenih aktivista.

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist