DuList IN

FOTO Prođirali smo kućicama i provjerili ponudu za vas

FOTO Prođirali smo kućicama i provjerili ponudu za vas

Prvo nedjeljno prijepodne došašća bilo je idealno za đir Stradunom koji je, unatoč kiši, bio pun domaćeg svijeta kao i stranih gostiju.

Nezaobilazno je bilo provjeriti ponudu i atmosferu na osam ovogodišnjih kućica. Cijene variraju, no ne previše, te su u ponudi jela i slastice od 15 do 40 kuna, što zasigurno nije previše za svakoga tko se želi počastiti i uživati u božićnom ugođaju i vrevi grada. Kuhano vino miriše na svakom koraku te je već postalo svojevrsnom tradicijom naših dubrovačkih kućica. Klapa Kaše pjevala je u điru od Brsalja, preko Straduna do Gundulićeve poljane i Prijekoga.

Lijep prizor je kućica Čičimak koja je pokazatelj kako i mladi studenti mogu imati svoju kućicu i ponuditi dobra jela i zabavu uz malo truda i volje, te imati pristupačne cijene prilagođene svakom studentskom džepu. Svugdje su nezaobilazne razne vrste kobasica, posebice na Slavonskoj kućici gdje i ove godine brojni gurmani čekaju u redovima želeći probati njihove domaće proizvode.

Osim standardne ponude uštipaka, kobasica i sendviča, kućica Župaho donosi drugačiji pogled blagdanskim jelima, te pokazuje sve ono najfinije iz internacionalne ponude u kojoj se ističe meksička verzija prikli – churrosi, neodoljivo fina slastica za sve one koji žele isprobati nešto novo. Svoju ponudu su dodatno obogatili punčevima i čajevima, kao i kuhanim bijelim vinom. Za sve one koji su ipak vjerni tradicionalnom, u ponudi kućice Amor nalaze se i svježe kamenice po cijeni od deset kuna po komadu, a ako želite nešto konkretnije, za svega 40 kuna, možete izabrati dnevno jelo.

Gdje god se odlučili potrošiti svoj novac nećete pogriješiti, a cijene su svakako razumne i pristupačne. Osim dobre hrane i pića, najljepše od svega je vidjeti pun Stradun ljudi koji se okupljaju oko kućica, uživajući u dobroj atmosferi i društvu svojih najmilijih. Jer upravo je to i svrha ovog blagdanskog vremena koje nas ispunjava veseljem i osjećajem zajedništva, opuštajući nas nakon još jedne naporne sezone, a to je ono što nikad neće imati cijenu.

mm

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist