Natrag
16.12.2018 23:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Premijerno izvedena multimedijalna “Oluja”

20.3.2013 @ 21:51 Mia Njavro Kultura
37;37

Podijelite:

Premijerno je u kazalištu Marina Držića izvedena „Oluja“ autorice Olje Lozice prema motivima posljednjeg Shakespeareovog djela.

Autorica se uhvatila „u koštac“ s vječnom borbom dobra i zla, koju su kroz dva brata, Prospera i Antonia, utjelovili Frane Perišin i Boris Matić.

Lik koji dominira scenom je Caliban, kojeg tumači Zdeslav Čotić, napominjući već prije kako je za njegov lik bilo potrebno više se fokusirati na ekspresiju, s obzirom da glumi slijepog giganta, dijete vještice Sycorax i sotone.

Mlada Nika Burđelez izvrsno se snašla u svojoj prvoj glumačkoj ulozi; utjelovljujući Mirandu, uspjela je dočarati „izgubljenost“ mlade djevojke u potpunosti izolirane od svijeta van otoka.

Autorica Olja Lozica uspjela je jedan Shakespeareov trenutak izvući do maksimuma. Podsjetimo, redatelj Dražen Ferenčina istaknuo je nedavno na konferenciji za novinare kako je izazov postaviti na scenu Shakespeareova djela, posebice „Oluju“, djelo koje iziskuje cijeli ansambl.
Lozica je to „riješila“ na način da je iz cijelog djela iskoristila samo jedan detalj, onaj osvetničko-životinjski, te je tako na scenu postavila samo pet glumaca.

Ariel, kojeg utjelovljuje Alen Čelić, unatoč tome što je tek duh, ističe se na sceni, ponajviše putem video projekcija kao zanimljivih tehničkih rješenja naracije.

Premijera ovaj put nije donijela dupkom puno kazalište, no najvjerniji ljubitelji svakako nisu izostali. U našoj fotogaleriji pogledajte atmosferu s večerašnje premijere.

 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana