Natrag
18.7.2018 14:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Premijera predstave ‘Kad je Bog stvarao Dubrovnik’

6.6.2015 @ 0:28 Dulist Kultura
42;42

Podijelite:

‘Kad je Bog stvarao Dubrovnik’ naziv je premijere održane ovaj petak u Kazalištu Marina Držića, ujedno i posljednjeg ovosezonskog novog naslova. 

Poema Milana Milišića adaptirana na scenu, u betulu čistilišta, mjestu koje spaja ovaj i onaj svijet, dobila je potpuno novu simenziju kroz viđenje redatelja Matka Sršena, koji je već i prije istaknuo kako je sav napor njegove dramatizacije išao u tom pravcu da to pokaže i scenski obrazloži, ‘omogući divnim Milanovim stihovima da zažive i na kazališnoj sceni’.

– Prizori što sam ih razvijao oko Milanove poeme htjeli bi slijediti izvanjsku dinamiku i kritičku misao njegova lirskog sprezanja života ovoga Grada s jedne i onu nježnu, unutarnju skladnost njegova pjevanja s druge strane. Trudan posao za dramaturga, a prava radost za štovatelja pjesništva Milana Milišića – kazao je u bilješci uz dramatizaciju Milanove poeme redatelj Sršen.

Legaju li djeca na skuli verse Milana Milišića? Ne legaju. Čelebraju li u Dubrovniku njegove anuale? Ne čelebraju. Isavaju li se glunci na palak i rečitavaju li njegove komedijole? Ne rečitavaju. Dunkve je zaboravljen… i finis! – zapisano je u prologu, a čini se kako se ova rečenica večerašnjom izvedbom pomalo ‘ublažila’.

Kako je bilo na premijeri, pogledajte u fotogaleriji!

Foto: Zvonimir Pandža/Kazalište Marina Držića

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana