Kultura

FOTO Predstavljene ‘Nove strukture i Druga stanja’ Lene Kramarić

FOTO Predstavljene 'Nove strukture i Druga stanja' Lene Kramarić

‘Nove strukture i Druga stanja’ naziv je izložbe dubrovačke akademske slikarice Lene Kramarić, koja je u utorak navečer otvorena u predvorju dvorane Visia u Samostanu svete Klare.

– Od ideje do realizacije izložbe puno tog se promijenilo. Imala sam plan izložiti samo novi ciklus slika ‘Nove strukture’, ali su u to ubačena i ‘Druga stanja’, evidentno pod utjecajem nekih drugih stanja, u ovom slučaju trudnoće, ali i stanja uma, razmišljanja i želje za promjenom. Izloženi su i stariji radovi, još od 2012. godine. Možda će netko neutralan primijetiti što se promijenilo u ove tri godine – izjavila je na otvaranju Lena Kramarić.

– Izložba je svakako korak naprijed vrlo produktivne mlade dubrovačke slikarice Lene Kramarić. Siguran sam da, nakon ove, slijedi još jedna izložba ‘Drugih stanja’, s obzirom da i ova izložba dokazuje kako Kramarić stalno napreduje, preispituje se, kritična je prema sebi i svom radu i tako traži temelj u sebi za dalje. ‘Nove strukture’ sastavljene su od više cjelina, a zaključene su s ‘Drugim stanjem’. Pokazuju presjek i dobar izbor njenog dosadašnjeg rada – kazao je tom prigodom povjesničar umjetnosti Ivan Viđen.

Izložba ostaje otvorena do 25. siječnja 2016. godine, a može se vidjeti svaki radni dan do 21 sat, a vikendom od 14 do 21 sat.

Pročitajte još

UMJETNIČKA GALERIJA Promocija autobiografske knjige umjetnice Vlaste Delimar

Dulist

Proljetni ciklus radionica dubrovačkog govora za učenike petih razreda

Dulist

Ivo Orešković predstavlja knjigu o Crvenom križu Dubrovnik u Domovinskom ratu

Dulist