Kultura

FOTO Predstavljene ‘Jezične analize dubrovačkih oporuka’ Ivane Lovrić Jović

FOTO Predstavljene 'Jezične analize dubrovačkih oporuka' Ivane Lovrić Jović

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje sredinom srpnja ovog ljeta objavio je novu knjigu svoje znanstvene suradnice dr. sc. Ivane Lovrić Jović “Ja Krsto Lučin Dubrovčanin, činim ovi testamenat…“, uz podnaslov „Jezične analize dubrovačkih oporuka iz 17. i 18. stoljeća s transkripcijom i rječnikom“.
Prvo predstavljanje ovog vrijednog izdanja koje se bavi dubrovačkom povijesno – ostavinskom, ali i književnom baštinom održalo se upravo u Dubrovniku, ovog petka, 7. kolovoza, u zajedničkoj organizaciji izdavača knjige Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, Art radionice Lazareti, Studenskog teatra Lero i Društva dubrovačkih pisaca.
U predstavljanju su sudjelovali ravnatelj Instituta dr. Željko Jozić, urednica izdanja dr. sc. Marijana Horvat, dr. Katja Bakija, Boris Njavro, te u glazbenom dijelu programa Vanda Kobencl Đanić, izvevši dva stavka Luka Sorkočevića i Đemal Cakić, koji je odsvirao La vie en rose.

Zanimljivo je i vrijedno dodati i to kako su članice Studentskog Teatra Lero izvele fragmente iz predstave ‘Vjerenice’, u kojima su govorile autentične sudske zapise i svjedočenja, a koje je Lovrić Jović zapisala u svojoj knjizi.

Pročitajte još

Goran Višnjić se vraća na Igre, stiže i Zrinka Cvitešić

Dulist

‘DRUGA STRANA POVIJESTI’ Dubrovačka glazbena ostavština svečano predstavljena u Salzburgu

Dulist

KOPRODUKCIJA KMD-A U Varaždinu premijerno izvedena ‘Madama Butterfly’

Dulist