Natrag
19.2.2019 16:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Predstavili se mladi umjetnici

11.6.2013 @ 8:58 Baldo Marunčić Kultura
21;21

Podijelite:

Izložba učenika 2. i 3. razreda slikarskog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića otvorena je u ponedjeljak navečer u Galeriji mladih.

radove su izložili Sunčana Barbarić, Iva Burić, Elia Friganović, Marina Hladilo, Stephanie Hudspeth, Antonio Jakobušić, Kate Lopižić, Ena Osmić, Karla Raguž, Nikola Sturica, Andrea Vukoja, Mihaela Zlojić, Ivana Asturić, Valnea Gjivić, Ivana Guljemović, Juras Lukas Kapor, Ana Marija Kristić, Irena Stanović i Maro Zajec.

– Ovom izložbom, koja slijedi izložbu maturanata, željeli smo zaokružiti godišnju prezentaciju rada Slikarsko-dizajnerskog odjela UŠ Luke Sorkočevića i pripremiti učenike na javno izlaganje. Izloženi radovi kruna su postignuća učenica i učenika 2. i 3. razreda u protekloj školskoj godini, a većinom su nastali krajem školske godine – kazao je tom prigodom pročelnik odjela Davor Lucianović.

– Učenici su kroz radove vježbali osnovne slikarske tehnike, elemente likovne forme i kompozicije, percepciju, izražajnost i kreativnost. Motive su uglavnom birali samostalno, većinom one koji su na njih ostavili osobit dojam. Ove slike istovremeno su dokument razvoja osobnosti mladih autora i to kroz prikazivanje impresija i rađanje njihovog novog odnosa prema svijetu – istaknuo je Lucianović.

Izložba ostaje otvorena do 16. lipnja, a radno vrijeme galerije je o 18 do 21 sati.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana