Aktualno

FOTO/POLICIJSKA AKCIJA Kako se riješiti oružja bez sankcija?

FOTO/POLICIJSKA AKCIJA Kako se riješiti oružja bez sankcija?

Danas se na Pilama održala akcija pod motom ‘Manje oružja-manje tragedija’ kojom Policijska uprava dubrovačko-neretvanska intenzivira prikupljanje ilegalnog oružja.

Naime, na ovakvim su akcijama građani pozvani da se riješe oružja bez sankcija i svoj život učine – sigurnijim. U sklopu dosadašnjih akcija građani naše županije predali su veliki broj oružja, streljiva i minsko eksplozivnih sredstava.

Važno je naglasiti kako je ovo prevnetivna akcija i da se protiv osoba koje se u sklopu ove akcije odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, sukladno odredbama Zakona o oružju neće pokretati kazneni ili prekršajni postupak.

Svi oni koji se u ovoj akciji odluče riješiti nelegalnog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava trebaju to samo prijaviti na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka doći će na vašu adresu, preuzeti navedena sredstva te ih odnijeti na unaprijed određena mjesta za prikupljanje i pohranu.

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist