Natrag
21.2.2019 04:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Plavac mali u Strasbourgu

10.12.2013 @ 12:14 Ana Prohaska dulist IN
9;9

Podijelite:

U okviru sudjelovanja Republike Hrvatske, kao zemlje gosta, na tradicionalnom Božićnom sajmu u Strasbourgu, 4. prosinca 2013. svečano je otvoren „Hrvatski tjedan“,

koji se, u suradnji sa Stalnim predstavništvom Republike Hrvatske pri Vijeću Europe, održava u crkvi Saint Pierre-le-Vieux. Svečanom otvorenju su uz veleposlanika RH pri Vijeću Europe prisustvali brojni predstavnici diplomatske zajednice u Strasbourgu, predstavnici Vijeća Europe i Grada Strasbourga.

Tom prigodom je održan prigodni koncert prvakinje Opere Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba, Adele Golac-Rilović, a nakon toga je održano predstavljanje tradicionalnih hrvatskih proizvoda hrvatskih obrtnika sudionika u "hrvatskom božićnom selu" uz bogatu gastronomsku prezentaciju. Više hrvatskih regija je predstavilo svoje gastronomske delicije a Dubrovačko-neretvansko-županija je predstavila veliki izbor svojih vina, maslinovih ulja, raznovrsnih agruma i tradicionalnih domaćih slastica.

"Hrvatski tjedan" obuhvaća niz koncerata klasične glazbe, uz proslavljenu hrvatsku sopranisticu Adelu Golac-Rilović, održat će se i koncert tradicionalnih božićnih pjesama mlade pjevačice iz Varaždina, Fedre Pavelić, kao i koncert višestruko međunarodno nagrađivanog mladog hrvatskog pijanista koji aktualno živi i radi u Parizu, Marka Gašparovića.

Nastupit će i talentirana i međunarodno nagrađivana mlada hrvatska pijanistica, Maša Novosel. Uoči svečanog otvaranja„Hrvatskog tjedna“ održana je dječja radionica izrade hrvatskih božićnih ukrasa kojima je potom okićena tradicionalna božićna jelka.

15. prosinca 2013. će se održati koncert Zagrebačkih solista,u poznatoj strasbourškoj katedrali Notre Dame, a 19. i 20. prosinca 2013. će nastupiti Dubrovački gitarski trio.
 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana