DuList IN

FOTO / ‘PESKARIJA’ Palme kao materijal za morem inspiriranu izložbu

Izložba dubrovačkih umjetnica Nikoline – Kike Kapović i Marije Barać naziva ‘Peskarija’ ove je nedjelje ovorena u izložbenom prostoru DPDS-a u Širokoj ulici.

Umjetnice koje sebe nazivaju zajedničkim nazivom ‘2 fish’ od 2011. godine skupa rade na posebnim umjetničkim djelima koja nastaju od recikliranih materijala, a posebice drva palme. Tako je i ovu nedjelju otvorena njihova prva samostalna izložba. Djela koja su izložena inspirirana su Peskarijom te mediteranskim načinom života.

-Prijateljice smo od 1994., a ‘2 fish’ smo od 2011., kada nas je osim prijateljstva vezala i slučajno otkrivena zajednička ljubav prema umjetničkom stvaralaštvu. U početku smo krenule u sve ovo iz čiste zabave, izrađujući ribe od palminih grana, a kasnije smo počele uključivati i druge materijale poput morskih naplavina, drva, pluta i odbačenih predmeta od kojih izrađujemo instalacije i različite kreativne radove – poručile su umjetnice prilikom otvaranja izložbe.

Kako same kažu, tek sada pršte od novih ideja te se nadaju kako će uskoro imati i još izložbi.

Pročitajte još

AUDICIJA U PRIDVORJU KUD Stjepan Radić upisuje nove članove

Dulist

SUBOTNJA ĐIRATA Naoblaka nije omela brojne šetače Stradunom

Dulist.hr

U Lazaretima održana tribina na temu ‘Ocrtavanje morala bande’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija