Natrag
19.3.2019 23:40

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Ovako bi mogao izgledati novi stadion i shopping centar u Lapadu!

20.7.2015 @ 14:11 Dulist Sport
18;18

Podijelite:

U Maloj vijećnici Grada Dubrovnika održana je rezentacija jednog od mogućih rješenja Lapadskog stadiona u javno-privatnom partnerstvu. Rješenje koje nudi austrijaska tvrtka Supernova predviđa tri podzemne etaže, prizemlje i kat, a sam stadion bi bio na krovu. -Mi smo u Dubrovniku vidjeli prostor za četiri ključne točke. Stadion, mjesto za koncerte i velike događaje, trgovački centar i veliki parking za taj dio grada – rekao je Paul Merdzo, direktor Supenova Hrvatska.
Gradski vijećnik Pero Vićan pozdravio je projekt, rekavši kako mu se osobno sviđa što se radi podzemne etaže i ukopavanje, no naglasio je kako se Dubrovnik ne smije dogoditi još jedna Javna garaža.
-Ugovor mora biti javan. Očekuje nas i međunarodni javni natječaj na kojeg će se osim Supernove javiti i još neki investitori – rekao je Vićan te naglasio kako je riječ o vrijednom prostoru u centru grada koji mora biti namjenski.
-Zemlja koja je ostavljena ostavljena je isključivo pod uvjetom da bude za sport. Zato tamo mora biti stadion oko kojeg je trgovački centar, odnosno neki komercijalni sadržaj, ne obrnuto. Gradnja tamo mora biti kvalitetna, ne da je riječ o ‘kašunu Solin građe u Župi dubrovačkoj napravljenom od lima – rekao je Vićan.
Objekt u Lapadu imao bi tri podzemne etaže, prizemlje i kat. Na krovu bi bio stadion, a u sklopu cenntra bi bilo i 900 parkirnih mjesta koja se ne bi naplaćivala građanima. Tu stavku posebno pozdravio je gradonačelnik Vlahušić.

Treba naglasiti kako bez obzira na prezentaciju, gradnja može početi nakon što se raspiše međunarodni natječaj na koji se može javiti bilo tko tko zadovolji propisane uvjete stoga je prerano govoriti o konačnom izgledu lapadskog stadiona.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana