Aktualno

FOTO Osamdeseti rođendan JK Orsana!

Jedriličarski klub Orsan predstavio je monografiju povodom osamdesetog rođendana u Kazalištu Marina Držića. Svi zaljubljenici u jedrenje i more popunili su kazalište do posljednjeg mjesta.

Priče o uspjehu mnogih generacija koje su osvojili mnoga mora, ali i o jednoj posebnoj jedrilici Bobari mogle su se čuti večeras na predstavljanju monografije o JK Orsan.Predsjednik jedriličarskog kluba Orsan Marinko Mikulandra zahvalio se svima koji su doprinijeli u radu JK Orsan.

– Preživjeli smo mnoga juga, bure i uzburkana mora, preživjeli smo i ratove, ali ljubav prema moru, prema jedrenju uvijek je bila u našim srcima – kazao je Mikulandra.

Jedan od emotivnijih trenutaka je svakako bio kad je član Orsana, kapetan Ante Jerković poslao SMS Marinku Mikulandri iz Mainzea u kojoj se ispričao za nedolazak na ovu posebnu obljetnicu JK Orsan te uputio svoju rođendansku čestitku osamdesetogodišnjaku.

Priče o uspjesima u kratkom video isječku ispričali su mnogi slavni dubrovački jedriličari među kojima su i Tonći Kordić, Denis Vukas i Jadran Gamulin, dok se legenda Andro Knežević prisjetio svojih avantura na slavnoj, a nimalo mlađahnoj jedrilici Bobara, koja je dobila mnoge riječi hvale. Ona je upravo doprinijela mnogim pobjedama i uspjesima ovog jedriličarskog kluba, dok će nova jedrilica Dubrovnik, istakli su na svečanosti, koju je u srpnju ove godine kupio klub nastaviti tradiciju uspješnog regatavanja.

Autor monografije Tonći Vlašić kazao je da pred njim nije bilo nimalo lak i zahvalan zadatak.

– Ovo je zaista bilo teško, 80. godina jednog ovakvog kluba strpati na nekoliko stranica je zaista bio izazov. Isto tako bilo je divno slušati sve te priče o sjajnom jedrenju iz prve ruke. Ovo nije samo moj uspjeh, ovo je uspjeh cijeloga Orsana – naglasio je Vlašić.

Čestitkama ovom mladiću u godinama pridružuje se i ekipa duLista koja želi još minimalno ovoliko godina, ali i dobro more kud god plovili te mnoge pobjede.

 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ PREDSTAVIO IDEJNO RJEŠENJE Azil za životinje gotov do kraja 2020.

Dulist.hr

POLICIJSKA UPRAVA POZIVA ‘Maturanti, obilježite dostojno svoj dan!’

Dulist

SADAŠNJI ZAKUPCI NA MUKAMA Svi gradski prostori na natječaju!?

Maria Prkut