Aktualno

FOTO Osamdeseti rođendan JK Orsana!

FOTO Osamdeseti rođendan JK Orsana!

Jedriličarski klub Orsan predstavio je monografiju povodom osamdesetog rođendana u Kazalištu Marina Držića. Svi zaljubljenici u jedrenje i more popunili su kazalište do posljednjeg mjesta.

Priče o uspjehu mnogih generacija koje su osvojili mnoga mora, ali i o jednoj posebnoj jedrilici Bobari mogle su se čuti večeras na predstavljanju monografije o JK Orsan.Predsjednik jedriličarskog kluba Orsan Marinko Mikulandra zahvalio se svima koji su doprinijeli u radu JK Orsan.

– Preživjeli smo mnoga juga, bure i uzburkana mora, preživjeli smo i ratove, ali ljubav prema moru, prema jedrenju uvijek je bila u našim srcima – kazao je Mikulandra.

Jedan od emotivnijih trenutaka je svakako bio kad je član Orsana, kapetan Ante Jerković poslao SMS Marinku Mikulandri iz Mainzea u kojoj se ispričao za nedolazak na ovu posebnu obljetnicu JK Orsan te uputio svoju rođendansku čestitku osamdesetogodišnjaku.

Priče o uspjesima u kratkom video isječku ispričali su mnogi slavni dubrovački jedriličari među kojima su i Tonći Kordić, Denis Vukas i Jadran Gamulin, dok se legenda Andro Knežević prisjetio svojih avantura na slavnoj, a nimalo mlađahnoj jedrilici Bobara, koja je dobila mnoge riječi hvale. Ona je upravo doprinijela mnogim pobjedama i uspjesima ovog jedriličarskog kluba, dok će nova jedrilica Dubrovnik, istakli su na svečanosti, koju je u srpnju ove godine kupio klub nastaviti tradiciju uspješnog regatavanja.

Autor monografije Tonći Vlašić kazao je da pred njim nije bilo nimalo lak i zahvalan zadatak.

– Ovo je zaista bilo teško, 80. godina jednog ovakvog kluba strpati na nekoliko stranica je zaista bio izazov. Isto tako bilo je divno slušati sve te priče o sjajnom jedrenju iz prve ruke. Ovo nije samo moj uspjeh, ovo je uspjeh cijeloga Orsana – naglasio je Vlašić.

Čestitkama ovom mladiću u godinama pridružuje se i ekipa duLista koja želi još minimalno ovoliko godina, ali i dobro more kud god plovili te mnoge pobjede.

 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist