Natrag
20.2.2019 14:39

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Odvažna izražajnost kao zalog za budućnost

21.5.2012 @ 23:15 Baldo Marunčić Kultura
18;18

Podijelite:

U Galeriji mladih večeras je otvaranjem izložbe radova ovogodišnjih maturanata slikarskog odjela započela proslava Dana Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

Svoje radove ostvarene u različitim medijima i stislkim izričajima, predstavlja jedanaest maturanata: Katija Bušlje, Ozana Masnec, Sandra Sekulić, Martina Krile, Paula Pušić, Ana Čivljak, Stela Trojanović, Paola Franić, Bruno Nikolić, Mirna Putica i Roza Zanini-Mozara.

– Učenici su odabirom medija i motiva, kao i kroz korištenje likovno-izražajnih sredstava pokazali visoku razinu postignute likovne pismenosti. Istovremeno su se oslobodili u izražavanju vlastitih osobnosti, što je kod nekih bilo nauštrb klasičnih likovnih standarda, ali unatoč tome, vrijedno zbog iskazane odvažnosti. Želimo im da s jednakom  odvažnošću kroz daljnje školovanje nastave svoja likovna istraživanja – napisao je u tekstu pratećeg kataloga profesor Davor Lucianović.

On se prilikom otvaranja izložbe zahvalio svim učenicima i nastavnicima, te posebno Jošku Radici iz Zaklade Blaga djela, koja je ustupila prostor galerije. Lucianović je kroz nekoliko rečenica opisao umjetnička djela svakog od maturanata koji izlažu.

– Dali smo đacima da se izraze u onim medijima i stilskim izričajima koji njima odgovaraju, a radovi su naznaka puta kojim oni ubuduće žele ići – istaknuo je Lucianović.

Izložba ostaje otvorena do 31. lipnja u radno vrijeme galerije od 18 do 21 sati.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana