Grad

FOTO ‘Nightfever’ u Male braće privukao mlade, ali i turiste

FOTO 'Nightfever' u Male braće privukao mlade, ali i turiste

Već od prije je poznato da je projekt ‘Nightfever’ vrlo popularan među vjernicima, posebno mladima, u našem gradu i Dubrovačkoj biskupiji. Potvrdu toga dobili smo i u četvrtak navečer u crkvi Male braće.

Program je započeo euharistijskim slavljem u 20 sati, a od 21 sat do ponoći uslijedio je glazbeno meditativni program, u kojem su sudjelovali i domaći i gosti grada. Tijekom programa mladi su na Stradunu pozivali zainteresirane da uđu u crkvu Male braće i zapale svijeću, što je rezultiralo sjajnim odazivom i pozitivnim reakcijama.

Sinoćnji ‘Nightfever’ zajedno su organizirali Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije i Turističke zajednice Grada Dubrovnika. Riječ je o projektu međunarodnoga karaktera, koji je pokrenut 2005. godine u njemačkom Kölnu nakon Svjetskog dana mladih.

Osmišljen kao večer otvorenih vrata crkve želi ljudima, koji se tu večer zateknu u Gradu, omogućiti trenutke molitve i meditacije. Specifičnost ‘Nightfevera’ je u pjesmi, molitvi i meditaciji na više svjetskih jezika.

Ovaj projekt je do sada održan u šezdesetak svjetskih gradova, od čega ističemo Rim, Sydney, Glasgow, München, Lourdes, te Split u kojem je ovaj projekt realiziran prvi put u Hrvatskoj 2012. U Dubrovniku je ovaj projekt prvi put održan 2013. godine.

Tekst: DuList/Dubrovačka biskupija
Foto: Zvonimir Pandža

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović