Aktualno

FOTO Na Posat stigla i Policija!

FOTO Na Posat stigla i Policija!

Stanari ulice Uz Posat i drugi građani zabrinuti za sudbinu palmi i oleandara u parku ulice okupili su se danas popodne nakon što su njihove transparente i natpise komunalni redari uklonili tijekom dana.

Okupljeni građani, među kojima su i umjetnik Božo Jurjević, dr.sc. Vesna Miović te gradska vijećnica Mira Skansi, ohrabreni su rješenjem Konzervatorskog odjela, kojim se zabranjuje daljnja sječa te traže dokumenti o analizi boniteta posječenog drveća i hortikulturni projekt.

– Ne smijemo dopustiti sječu palmi. Planira se sječa svake druge palme kako bi se postavile viseće klupice. Imamo rješenje Konzervatorskog odjela kojim se svaka daljnja sječa zabranjuje – kazao je jedan od građana okupljenih na skalinima od Posata Neven Kocković.

Stanovnik tog dijela Pila Vlaho Kisić, koji na Posatu dežura od ranog jutra, u međuvremenu je i pozvao Policiju na očevid, što se i dogodilo kroz pola sata. Dva mlađa policajca izašla su na očevid, ustanovila stanje, uzela izjave prisutnih i najavila daljnje postupanje.

– Ovo je napravio Vlahušić kao građanin, a ne gradonačelnik. Jer sad pred izbore je doba interregnuma, kada se nikakve važne odluke ne smiju donositi. Zato ga prijavljujemo za kazneno djelo – kazao je Kisić policajcima.

Građani su posebno istaknuli kako je ovaj dio Pila pod izravnom zaštitom UNESCO-a, što bi samo po sebi morao biti dovoljan razlog kako bi se nešto poduzelo u zaustavljanju Vlahušićeva nauma.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist