Natrag
21.2.2019 04:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Na Posat stigla i Policija!

10.5.2013 @ 18:52 Baldo Marunčić Aktualno
5;5

Podijelite:

Stanari ulice Uz Posat i drugi građani zabrinuti za sudbinu palmi i oleandara u parku ulice okupili su se danas popodne nakon što su njihove transparente i natpise komunalni redari uklonili tijekom dana.

Okupljeni građani, među kojima su i umjetnik Božo Jurjević, dr.sc. Vesna Miović te gradska vijećnica Mira Skansi, ohrabreni su rješenjem Konzervatorskog odjela, kojim se zabranjuje daljnja sječa te traže dokumenti o analizi boniteta posječenog drveća i hortikulturni projekt.

– Ne smijemo dopustiti sječu palmi. Planira se sječa svake druge palme kako bi se postavile viseće klupice. Imamo rješenje Konzervatorskog odjela kojim se svaka daljnja sječa zabranjuje – kazao je jedan od građana okupljenih na skalinima od Posata Neven Kocković.

Stanovnik tog dijela Pila Vlaho Kisić, koji na Posatu dežura od ranog jutra, u međuvremenu je i pozvao Policiju na očevid, što se i dogodilo kroz pola sata. Dva mlađa policajca izašla su na očevid, ustanovila stanje, uzela izjave prisutnih i najavila daljnje postupanje.

– Ovo je napravio Vlahušić kao građanin, a ne gradonačelnik. Jer sad pred izbore je doba interregnuma, kada se nikakve važne odluke ne smiju donositi. Zato ga prijavljujemo za kazneno djelo – kazao je Kisić policajcima.

Građani su posebno istaknuli kako je ovaj dio Pila pod izravnom zaštitom UNESCO-a, što bi samo po sebi morao biti dovoljan razlog kako bi se nešto poduzelo u zaustavljanju Vlahušićeva nauma.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana