Natrag
26.4.2019 11:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Na današnji dan prije 6 godina Dubrovnik je zameo snijeg!

18.2.2015 @ 13:05 Dulist Grad
10;10

Podijelite:

Na današnji dan prije šest godina Dubrovnik je pogodila jedna od najjačih snježnih mećava u posljednjem desetljeću.

Cikolna Tara tada je prekrila Dubrovnik bijelim pokrivačem, a na ovaj događaj podsjetili su dubrovački lovci na oluje. Dio fotografija koje su tad zabilježene podijelio je član Storm Chasersa Daniel Pavlinović, a cijelu galeriju možete pogledati ne njegovoj web stranici.

Ciklona Tara donijela je početkom druge polovice veljače 2009. godine kratkotrajnu, ali izraženiju zimsku promjenu vremena, a najviše je snijega palo u Dalmaciji. Tara je bila najjača zimska oluja od 2006. godine, koja je pogodila čitavu Dalmaciju, pišu na Crometeu.

Snijeg na našoj obali najrjeđe pada na dubrovačkom području, a upravo je Dubrovnik i okolica bio centar zimskog zbivanja u Dalmaciji. Jedna od najvećih snježnih oluja u znanoj povijesti pogodila je ovaj grad tijekom srijede, 18. veljače. U početku je bilo jačih grmljavinskih pljuskova kiše i susnježice, a s jačanjem bure temperatura je pala na -1°C pa je gotovo cijeli drugi dio dana na dubrovačkom području padao gust snijeg. Snijeg je zabijelio grad s više od 10cm te je izazvao potpuni prometni kolaps. Zbog obilnog snijega i olujnog vjetra dijelovi Dubrovnika bili su bez električne energije. Osim snijega, Dalmaciji je puhala i bura koja je mjestimično dosegla olujni prosjek uz orkanske udare.

Inače, danas nas grije 13 stupnjeva Celzijevih.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana