Aktualno

FOTO Mons. Petar Palić zaređen za hvarskog biskupa!

FOTO Mons. Petar Palić zaređen za hvarskog biskupa!

Mons. Petar Palić zaređen je ovog ponedjeljka za 56. hvarskog biskupa.

U slavlju biskupskog posvećenja sudjelovalo je nekoliko tisuća hodočasnika, a među njima i više od 700 vjernika iz Dubrovačke piskupije, prenosi IKA. Središnji obred u hvarskoj katedrali započeo je obećanjem izabranika za biskupsku službu upućenom glavnom zareditelju, zadarskom nadbiskupu Želimiru Puljiću, dok su suzareditelji apostolski upravitelj Hvarske biskupije mons. Slobodan Štambuk i dubrovački biskup Mate Uzinić, piše dalje IKA.
Novi hvarski biskup uputio je na kraju euharistijskoga slavlja zahvalu svima koji su ga pratili na njegovu životnome i svećeničkome putu.

-Ja sam Petar, Vaš brat po krvi, koja kola u meni od onoga časa kad je Gospodin odlučio pozvati me u život u jednoj prosječnoj janjevačkoj obitelji, koja je čuvala i još uvijek čuva živo sjećanje na svoje korijene od početka 14. stoljeća, one hrvatske i dubrovačke, na vjetrometini povijesnih kosovskih zbivanja. Otkucaji tih janjevačkih srdaca, koja ljube Crkvu, Domovinu i svoj hrvatski narod, još se uvijek čuju i miješaju sa zvukom drugog najstarijeg zvona u Hrvata, koje od 1368. godine do danas neprestano zvoni na zvoniku janjevačke župne crkve sv. Nikole – rekao je među ostalim novi hvarski biskup Petar Palić.

Na ređenju mons. Petra Palića bila je i zamjenica župana Žaklina Marević, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, zamjenice mu Jelka Tepšić i Orlanda Tokić te privremena pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž.

Izvor: www.ika.hr

Foto: čitatelj/Facebook – Dubravka Šuica; DNŽ, Grad Dubrovnik

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist