Kultura

FOTO Martina Filjak i DSO zatvorili ‘Dubrovnik u pozno ljeto’

FOTO Martina Filjak i DSO zatvorili 'Dubrovnik u pozno ljeto'

Naša najpoznatija pijanistica u svijetu Martina Filjak večerašnjim je koncertom s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem maestra Christopha Campestrinija u Kneževom dvoru zatvorila ovogodišnji Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto.

Publika je imala priliku čuti Martinu Filjak u Brahmsovom Koncertu za klavir i orkestar br. 2 u B duru, dok je u drugom dijelu koncerta orkestar izveo Schumannovu Simfoniju br. 4 u d molu, op. 120.

Martina Filjak trenutno je jedna od najtraženijih hrvatskih pijanistica u svijetu, ubraja se među najdarovitije hrvatske glazbenike mlađe generacije, a pažnju šire međunarodne javnosti privukla je 2009., kada je osvojila Zlatnu medalju i niz posebnih priznanja na renomiranom međunarodnom natjecanju u Clevelandu, te ubrzo potom debitirala u dvoranama Konzerthaus u Berlinu, Musikverein u Beču, kao i dvorani Zenkel u Carnegie Hallu. Treću godinu za redom nastupa s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom na MGF Dubrovnik u pozno ljeto te redovno oduševljava brojnu dubrovačku publiku.

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović