Natrag
16.7.2018 18:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Martina Filjak i DSO zatvorili ‘Dubrovnik u pozno ljeto’

22.9.2017 @ 22:56 Zvonimir Pandža Kultura
15;15

Podijelite:

Naša najpoznatija pijanistica u svijetu Martina Filjak večerašnjim je koncertom s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem maestra Christopha Campestrinija u Kneževom dvoru zatvorila ovogodišnji Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto.

Publika je imala priliku čuti Martinu Filjak u Brahmsovom Koncertu za klavir i orkestar br. 2 u B duru, dok je u drugom dijelu koncerta orkestar izveo Schumannovu Simfoniju br. 4 u d molu, op. 120.

Martina Filjak trenutno je jedna od najtraženijih hrvatskih pijanistica u svijetu, ubraja se među najdarovitije hrvatske glazbenike mlađe generacije, a pažnju šire međunarodne javnosti privukla je 2009., kada je osvojila Zlatnu medalju i niz posebnih priznanja na renomiranom međunarodnom natjecanju u Clevelandu, te ubrzo potom debitirala u dvoranama Konzerthaus u Berlinu, Musikverein u Beču, kao i dvorani Zenkel u Carnegie Hallu. Treću godinu za redom nastupa s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom na MGF Dubrovnik u pozno ljeto te redovno oduševljava brojnu dubrovačku publiku.

Komentari

O autoru: Zvonimir Pandža


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana