Natrag
19.4.2019 02:45

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Mali Stonjani na praktičan način učili o zelenoj energiji

20.10.2016 @ 7:59 Dulist Županija
17;17

Podijelite:

U sklopu redovnog programa Centra tehničke kulture, u OŠ Ston održana je edukacija „Obnovljivi izvori energije“.

Učenici su osim proučavanja vjetrenjača, solarnih panela i drugih mogućih sklopova imali priliku po prvi puta sami priključiti električni auto na punionicu u centru Stona.

Investicijom od oko 650.000,00 kn osnovna škola Ston postala je jedna od vodećih škola u Hrvatskoj koja posjeduje fotonaponski sustav (tipa: dvo-osnog praćenja Sunca).
Uz punionica za električna vozila, u Stonu je postavljeno i nekoliko solarnih klupa, a blizina vjetro- parka Rudine ovo malo mjesto, na strateškom položaju, pretvara u mjesto iz budućnosti.

Mentori Centra TK učenicima su predstavili informacije o električnom automobilu, vremenu i načinu punjenja, troškovima, te o drugim tehologijama koji bi naš svakodnevni život učionio ljepšim i zdravijim.

Očuvanje tradicije proizvodnje stonske soli uključuje i brigu o okolišu, a to za sobom povlači i pregršt inovacija koje su učenici konceptualno osmislili.

U manje od godinu dana provedbe ovog projekta – uvjeti su se značajno promijenili. U Županiji trenutno imamo 5 punionica, te je moguće isti koncept radionica i obuke provesti u školama na području Metkovića, Orebića, Primorja, Grada i Konavala.

Organizator radionice je Zajednica tehničke kulture GD i DNŽ, uz pokroviteljstvo Avant Car-a, te na inicijativu i poticaj DURA-e i DUNEA-e.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana