Natrag
18.4.2019 20:53

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Mala radionica ‘Žrnovskih makaruna’ hit u Lazaretima!

20.10.2016 @ 13:26 Hrvoje Curić dulist IN
8;8

Podijelite:

Good Food festival nastavlja se i danas, te su svi zainteresirani kroz udrugu ‘Deša’ mogli danas u Lazaretima naučiti kako se pripremaju ‘Žrnovski makaruni’.

Kišno vrijeme nije spriječilo sve zainteresirane da se pojave jutros u Lazaretima i nauče pravilan način za napraviti Žrnovske makarule. Iako ne u velikom broju, posjetitelji nisu bili samo domaća čeljad, već se moglo naći ljudi iz brojnih europskih zemalja poput Italije i Njemačke.

Žrnovski makaruni su jelo koje se pripremalo od pamtivijeka za vrijeme blagdanskih svečanosti i obiteljskih proslava. Za pripremu su se isključivo koristile namirnice proizvedene u kući: brašno, luk, divljač ili govedina, jaja, sol, maslinovo ulje, rajčice i začinsko bilje,čiji se recept prenosi na generacije,iako se nažalost u današnje vrijeme, žrnovski makaruni mogu naći na stolovima mnogih otočkih konoba i restorana,i nude se kao žrnovski,iako ni po artiklima,niti po spremanju nemaju gotovo ništa žrnovskog.

Treće izdanje Good Food Festivala potiče kreativnost, nudi obilje raznovrsnih okusa uz prezentacije kulinarskih specijaliteta tipičnih za naše podneblje i inozemna gostovanja, edukativne programe za djecu, kušanje regionalnih vina, kulinarske radionice, te raznovrsna događanja, potom posebne jelovnike u brojnim dubrovačkim restoranima, ‘Sights&Bites’ gastro ture, mapu vinskih barova i druga iznenadjenja, uz sudjelovanje domaćih i inozemnih chefova.

Komentari

O autoru: Hrvoje Curić


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana