Kultura

FOTO Magična ‘Držićeva bajka’ u očima najmlađih

‘Držićeva bajka’, izložba djece polaznika likovne radionice Doma Marina Držića, otvorena je u ponedjeljak navečer u prepunom predvorju Kina Visia.

Na izložbi su izložena djela pedesetak malih umjetnika, učenica i učenika dubrovačkih, župskih i konavoskih osnovnih škola, koja su stvarala pod mentorstvom akademske slikarice Rajne Inić.

– Vidjeti vas u velikom broju znak je da smo uspjeli. Otkad održavamo razne radionice kroz ustanovu je prošlo preko 350 učenika svih uzrasta. Radionice su višemjesečne i vrlo su ozbiljnog karaktera, a večeras smo nazočni jednoj pravoj Držićevoj bajci – rekao je na otvaranju izložbe ravnatelj Doma Marina Držića Nikša Matić.

– Zahvaljujem se i vama, djeco, jer bez vas ništa od ovoga ne bi bilo. Nadamo se da vas odgajamo kako biste sutra bili aktivni sudionici kulturnih zbivanja u gradu – dodao je Matić.

U ime Grada Dubrovnika nazočnima se obratila zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić, istaknuvši vrlo bitnu pedagošku notu rada Doma Marina Držića. Kako je prihod od prodaje djela namijenjena Domu Maslina, ova izložba može se nazvati i projektom ‘od djece djeci’.

– U ime svih djece i mladih Masline, hvala djeci što su vrijednim rukama izradila prekrasne radove – kazala je tom prilikom ravnateljica Doma Maslina Ilijana Stojanović.

Izložba ostaje otvorena do četvrtka 17. prosinca.

Pročitajte još

‘A ŠETNJA MU BILA MRSKA’ Ivica Bota o Putu sv. Jakova u lipanjskim Putositnicama

Dulist

TAJNA PALA KORČULANSKE KATEDRALE Predavanje na temu 500 godina rođenja Jacopa Tintoretta

Dulist

MALI KREATIVCI Izložba polaznika Likovne radionice u Umjetničkoj galeriji

Dulist