DuList IN

FOTO Lolyice za povratak u djetinjstvo

FOTO Lolyice za povratak u djetinjstvo

Antonija Martinović mlada je grafička dizajnerica čiji život kreće u sasvim neočekivanom smjeru kada se susreće sa nečim što nije ni znala da nosi u sebi – idejom za izradu lutki čiji je osnovni zadatak povratak u djetinjstvo.

U pomoć joj priskače prijateljica Andrea Paštrović. Njih dvije skupa izrađuju 'Loly te voli' lutkice, koje su ostvarile nevjerojatan uspjeh na tržištu.
Loly te voli lutkice definitivno su postale hit na Facebooku, ali i u krugovima ljudi koji cijene i vole kreativan rad. Međutim, moramo krenuti od početka – kako je nastala ideja za ove lutkice koje se 'prilagođavaju izgledom' svojoj budućoj vlasnici ili vlasniku?
– Lutkice LoLy te voli, ili LoLyce, su nastale sasvim slučajno – iz hobija. Zamisao mi je bila izraditi slatke i šarene lutkice koje će nositi malene djevojčice s veseljem, ali i one nešto starije "djevojčice" koje će se noseći LoLyce vratiti u djetinjstvo. LoLyce su namjenjene svim uzrastima i ne postoji dobna granica za njih.
 
Koja se priča krije iza Loly te voli lutkica, odnosno – priča vlasnice – tko je Antonija Martinović?
– Završila sam školu Primjenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu i radila kao grafički dizajner. Nakon gubitka stalnog zaposlenja, LoLyce su iz hobija prerasle u ozbiljan posao. Njihovom izradom bavim se godinu i pol, a trenutno je tolika potražnja za njima da sam u posao uključila i svoju prijateljicu Andreu Paštrović koja mi pomaže u izradi ali i u osmišljavanju novih modela. Tako smo osmislile LoLyce sa medvjedićima, ribicama, leptirićima, sovama, pilićima, sladoledom, rolama… A novih ideja nam ne nedostaje! :-)
 
Kako se Andrea osjeća kao dio tima 'Loly te voli'?
– Andrea obožava LoLyce i ne izlazi nikuda bez njih. Presretna je sto i ona sada sudjeluje u njihovoj izradi. Inspiracija su joj same LoLyce, radeći ih, u glavi već unaprijed ima ideju za sljedeću.
 
Osim, nazovimo ih, klasičnih lutkica, koje još varijacije imate u ponudi? Osim glavnog elementa, fimo mase, što još koristite u svom radu?
– LoLyce izrađujemo u dvije veličine: klasične od deset centimetara i Palčice od sedan centimetara, a mogu biti brošići, privjesci za lančiće ili magnetići. Sve do najmanjeg detalja je u potpunosti ručni rad nastao kombinacijom raznih tehnika i materijala. Koristimo fimo masu, svilene trake, akrilne boje, kožu, ljepilo, silikon i razne metalne dodatke.
 
Svaka lutkica ima svoje ime. Po budućoj vlasnici ili?
– Da, svaka LoLyca ima svoje ime. Pojedine su dobile ime i izgled po svojoj vlasnici, ali većina po trenutnoj inspiraciji. Najsretnija sam kad mi za naručenu LoLycu daju potpunu slobodu da je izradim onako kako ja želim.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist