Kultura

FOTO Ljubitelji filmova dočekali i drugi DUFF

FOTO Ljubitelji filmova dočekali i drugi DUFF

Večeras je svečano otvoren drugi po redu Festival filma djece i mladeži zemalja Mediterana – DUFF 2013., koji će se odvijati do nedjelje, 20. listopada.

U svom drugom izdanju, DUFF 2013 će predstaviti u natjecateljskom dijelu programa 60-tak kratkih filmskih uradaka mladih ljudi u dobi od 10 do 20 godina, te ugostiti mlade filmaše i njihove mentore iz čak 10 mediteranskih zemalja, a na samom otvorenju ljubitelji filma mogli su uživati u koreografijama Plesne skupine Lazareti, Thriller i Moulin Rouge, a pod vodstvom Zrinke Japunčić.

Festival je odnedavno postao dio međunarodne platforme Youth Cinema Network čiji su i suosnivači. Platforma omogućuje mladim autorima da prijavom na jedan festival postanu ‘vidljivi’ i svim ostalim europskim festivalima koji se bave stvaralaštvom mladih.

Ideja koja je nikla u dubrovačkoj Gimnaziji, na inicijativu profesora Joza Serdarevića, prerasla je u bogat filmski i popratni festivalski program, koji uključuje i večernje filmske projekcije tijekom kojih će građani Dubrovnika moći pogledati 4 nagrađivana kratka filma i dva cjelovečernja.

Neizostavni dio DUFF-a su i radionice, kojih je ove godine tri – dokumentarnog, animiranog filma i dizajn filmskog plakata, a održavat će se u Lazaretima, Gimnaziji i Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića.

Lokacije održavanja festivala su kino Sloboda, ARL-u, Gimnazija Dubrovnik i Umjetnička škola Luke Sorkočevića. Ulaz na sve projekcije i festivalske događaje je slobodan.

Žiri DUFF-a čine filmski djelatnici Vladimir Gojun, Vlado Ercegović i Jude Chehab, dok su za selekciju programa bili zaduženi Juraj Lerotić, Željka Surla i Barbara Vekarić.

Program DUFF-a pogledajte ovdje.
 

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist