Natrag
25.4.2019 16:01

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Križni put serpentinama Srđa

18.3.2018 @ 18:58 Dulist Aktualno
19;19

Podijelite:

Korizmeni križni put na Srđ tradicionalno se, već dvadeset i prvu godinu, održao ove nedjelje uz prisutnost brojnih vjernika.

Križni put predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, a čitao se tekst Križni put oca i majke, autorice Marine Šimić. U nagovoru podno kamenog križa na Srđu biskup Uzinić je naglasio kako ono što križ čini križem nije patnja nego služenje u ljubavi.

-Svatko od nas je pozvan na svom mjestu, u svojoj ulozi, u svom konkretnom poslanju biti onaj koji drugima služi u ljubavi. Kad nas Isus poziva da uzmemo svoj križ ‘onda on poziva tebe kao muža, kojemu nije križ njegova žena nego njegovo služenje u ljubavi vlastitoj ženi, da uzme svoj križ i krene za njim’. Ni ženi Isus ne kaže da joj je križ muž nego služenje u ljubavi svom mužu. Očevima i majkama nisu križ njihova djeca nego je njihov križ služenje u ljubavi svojoj djeci. To je križ – služenje u ljubavi – rekao je biskup Uzinić.

-Što više nas bude, potaknuti Isusovim nošenjem križa iz ljubavi prema nama i njegovim služenjem u ljubavi nama, svaki dan uzimalo svoj križ služenja, to će biti manje tuge, žalosti i patnje u ovom svijetu, našim obiteljima, društvu, Crkvi, a bit će puno više radosti i sreće. Tada će se u našim obiteljima, Crkvi i društvu dogoditi uskrsnuće – poručio je biskup Uzinić i blagoslovio okupljene.

Tekst i foto: Dubrovačka biskupija

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana