Natrag
16.2.2019 22:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO / KMD Publika s ‘Bjegunkama’ otputovala u svijet smijeha

30.9.2016 @ 23:51 Dulist Kultura
28;28

Podijelite:

‘Vanda’ i ‘Ivana’ večeras su u Kazalištu Marina Držića oduševile dubrovačku publiku, premijerno izvevši ‘Bjegunke’, francuski road hit Pierrea Palmadea i Cristophena Duthrona ovoga puta u režiji Nenni Delmestre.

Idealni teatarski, ženski, bjegunski par čine Milka Podrug Kokotović i Ksenija Prohaska, dvije dame hrvatskog teatra, koje su publiku odvele u zanimljivu avanturu uz puno, puno smijeha.

Inače, komedija Bjegunke autorskog dvojca doživjela je svjetsku premijeru 2007. godine u poznatom kazalištu Teatro Varietes de Paris (osnovanom 1807. godine). Predstavu su producirale glumice koje u njoj igraju, Line Renaud i Muriel Robin, a režirao je koautor texta, Duthuron.

Bilo je zamišljeno da predstava bude na repertoaru mjesec dana, ali se zbog ogromnog uspjeha i interesa publike zadržala više od četiri mjeseca, kada su je glumice zbog prije dogovorenih projekata morale prekinuti. Zadnju predstavu, koju su igrale odlučile su živo prenositi na francuskoj televiziji TV France 2, a vidjelo ju je osam miljuna ljudi, što je največa gledanost neke predstave na francuskoj televiziji svih vremena. Prestava je dobila mnogobrojne nagrade, među ostalima i Prix Raimu za kazalište i film, te pobrala ogroman aplauz, baš kao i večeras u teatru.

Režija: Nenni Delmestre
Scenografija, kostimi, izbor glazbe: Lina Vengoechea
Dizajn svjetla: Zoran Mihanović

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana