Natrag
12.12.2018 08:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO: Japan je stigao u Dubrovnik

8.11.2012 @ 22:22 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
20;20

Podijelite:

'Koncertom koji grije srce' svečano je započeo festival „Treće uho – Japan“, koji će Dubrovčanima i gostima predstaviti najpoznatije simbole japanske kulture.

Na večerašnjem su koncertu nastupile Izumi Tamari Tutnjević na klaviru, Đive Franetović na flauti te pjevačica Nikolina Dominiković.

Otvorena je i origami art izložba Sanje Srbljinović Čuček 'Probuditi pticu u sebi'te izložba oružja borilačkih vještina Petra Antunovića 'Samuraji i umjetnost ratovanja'.

Cilj ovog festivala jest kroz predavanja, filmove i radionice približiti ovu daleku zemlju. Posjetitelji će imati priliku upoznati se s različitim aspektima japanske kulture – od kinematografije, izrade origamija, kaligrafije, taiko bubnjeva, meditacije, japanske kuhinje do borilačkih vještina.

Festival je u potpunosti volonterski projekt kojem je cilj razvoj kvalitetnih sadržaja koji služe edukaciji i općem dobru zajednice.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana