Aktualno

FOTO HE Ombla dominirala sučeljavanjem

FOTO HE Ombla dominirala sučeljavanjem

Nakon onog na DUTV-u, u Komolcu je večeras održano i drugo sučeljavanje  kandidata za gradonačelnika Dubrovnika.

U ljetnikovcu Sorkočević svoje stavove su ukrstili svi osim Tea Andrića koji na sučeljavanje nije došao zbog prethodno zakazane emisije na već spomenutoj lokalnoj televiziji. No žitelji Rijeke dubrovačke imali su priliku čuti Matka Bupića, Vjekoslava Vierdu, Andra Vlahušića, Mariju Deliju, Pera Vićana i naravno Nika Šalju.  

Kandidate su na ulazu dočekali aktivisti s brojnim transparentima poput onog ''Biramo gradonačelnika/cu koji će spasiti 15.000 stanovnika od štetne i opasne HE Omble'', a očekivano projekt te hidroelektrane bio je jedna od glavnih tema sučeljavanja.

Na samom početku sučeljavanja kandidatima su postavljena neka osnovna pitanja o Rijeci dubrovačkoj, poput onoga kada je uvrštena u zaštićeni krajolik, i većina kandidata na takvim pitanjima nije baš pretjerano zasjala.

Obzirom su svim kandidatima 'puna usta' Mokošice i Rijeke dubrovačke posljednjih izbornih dana, na sučeljavanju se večeras tražio odgovor na pitanje što to oni misle točno napraviti za taj kraj, a među odgovorima tu se moglo čuti od brige za žrtve Domovinskog rata, do rješavanja komunalne infrastrukture u Rožatu, rješavanje pitanjacesta itd.

Građane je zanimalo i kada će konačno dobiti pročistač za vodu, a atmosfera je posebno živnula kada se potegnulo pitanje 'pravih razloga izgradnje HE Omble'. Vjekoslav Vierda smatra kako je to isisavanje rente iz turizma, dok Šalja primjerice smatra kako će HE Ombla donijeti bitne megawate i poboljšati vodoopskrbu.  

Moderator sučeljavanja bio je dubrovački novinar Luko Brailo.      
 

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist