Natrag
21.2.2019 19:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO HE Ombla dominirala sučeljavanjem

13.5.2013 @ 23:31 Nikša Miletić Aktualno
12;12

Podijelite:

Nakon onog na DUTV-u, u Komolcu je večeras održano i drugo sučeljavanje  kandidata za gradonačelnika Dubrovnika.

U ljetnikovcu Sorkočević svoje stavove su ukrstili svi osim Tea Andrića koji na sučeljavanje nije došao zbog prethodno zakazane emisije na već spomenutoj lokalnoj televiziji. No žitelji Rijeke dubrovačke imali su priliku čuti Matka Bupića, Vjekoslava Vierdu, Andra Vlahušića, Mariju Deliju, Pera Vićana i naravno Nika Šalju.  

Kandidate su na ulazu dočekali aktivisti s brojnim transparentima poput onog ''Biramo gradonačelnika/cu koji će spasiti 15.000 stanovnika od štetne i opasne HE Omble'', a očekivano projekt te hidroelektrane bio je jedna od glavnih tema sučeljavanja.

Na samom početku sučeljavanja kandidatima su postavljena neka osnovna pitanja o Rijeci dubrovačkoj, poput onoga kada je uvrštena u zaštićeni krajolik, i većina kandidata na takvim pitanjima nije baš pretjerano zasjala.

Obzirom su svim kandidatima 'puna usta' Mokošice i Rijeke dubrovačke posljednjih izbornih dana, na sučeljavanju se večeras tražio odgovor na pitanje što to oni misle točno napraviti za taj kraj, a među odgovorima tu se moglo čuti od brige za žrtve Domovinskog rata, do rješavanja komunalne infrastrukture u Rožatu, rješavanje pitanjacesta itd.

Građane je zanimalo i kada će konačno dobiti pročistač za vodu, a atmosfera je posebno živnula kada se potegnulo pitanje 'pravih razloga izgradnje HE Omble'. Vjekoslav Vierda smatra kako je to isisavanje rente iz turizma, dok Šalja primjerice smatra kako će HE Ombla donijeti bitne megawate i poboljšati vodoopskrbu.  

Moderator sučeljavanja bio je dubrovački novinar Luko Brailo.      
 

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana