Aktualno

FOTO Gradska kavana u duhu šezdesetih!

FOTO Gradska kavana u duhu šezdesetih!

Kultno sastajalište Dubrovčana, Gradska kavana, do Nove godine dobit će novi izgled.

Zakupitelj prostora, poznati ugostitelj Maro Hajdarhodžić koji za Gradsku ima ugovor do ožujka 2015. ističe kako će na kompletno renoviranje potrošiti između 450 i 700 tisuća eura, a ona će biti uređena u duhu šezdesetih. Izvođač radova je Alfaplan građenje.

– Radimo potpunu rekonstrukciju Gradske kavane, odnosno malo jači make-up. Mijenjamo boje, kompletni interijer i namještaj i to u duhu 60-ih godina. Te su nam godine drage i radi koloriteta i radi namještaja. Boje će biti topliije i svjetlije, premda neće biti neka velika razlika u boji u prednjem dijelu, ali će biti u Arsenalu gdje su prevladavale tamne boje. Njega ćemo posvijetliti i dobit ćemo na toplini i volumenu prostora. Također radimo velike zahvate na rasvjeti i klimatizaciji koja je bila na izdisaju jer je ugrađen sustav koji se u ono vrijeme mogao kupiti. Riječ je o freonskom sustavu, no taj plin je sada zabranjen tako da moramo mijenjati kompletnu klimatizaciju jer nemamo mogućnosti pronaći rezervne dijelove. Tako da ide nova klimatizacija, rasvjeta, boja, dizajn – istaknuo je Maro Hajdarhodžić dodavši kako su za rekonstrukciju Gradske kavane dobili sve potrebne suglasnosti.

– To nam je bio najvažniji korak. Trenutno s Gradom Dubrovnikom utvrđujemo obim radova. Naravno Grad nema tu nikakvih finacijskih troškova, mi sve financiramo i nećemo dobiti nikakvu naknadu troškova – dodao je naglasivši kako vjeruje da će rekonstrukcijom Gradska kavana postati gradska saloča.

Gradska saloča

– Ona je uvijek pod okom svakog građana i mnogi bi je htjeli urediti ovako ili onako, no ne možemo svima udovoljiti. Mislim da će ona postati gradska saloča, prostor gdje će se ugodno moći popiti čaj, kava i piće. I do sada je to bila, ali sada će biti još ugodnije – napomenuo je Hajdarhodžić. Za rekonstrukciju korišteni su i nacrti iz upravo šezdesetih godina.

– Našli smo nešto starih slika i podataka iz šezdesetih godina. U jednoj češkoj tvornici pronašli smo stolice koje su skoro identične onima koje su bile tu. Idu i nova rasvjetna tijela, izabrali smo vrlo kvalitetne europske proizvođače. Sve se svodi na to da su dizajnirane, od pravih proizvođača što Gradska i zaslužuje. Proizvođači namještaja i rasvjete izrazili su želju da bi obavezno došli na otvaranje kako bi slikali prostor i sve to što su napravili stavili u  svoj katalog. I oni su prepoznali važnost Gradske kavane kao takve – ističe i dodaje kako će nakon otvaranja poraditi na ponudi, posebno na privlačenju ciljane publike, u dobi od 30 i 35 godina.

– Mijenjat će se ponuda i u kavanskom i u restoranskom dijelu, jednostavno bi je podigli na skalin više. Uspjeli smo kroz godinu složiti jako dobru ekipu zaposlenika i to pokazuje da smo na pravom putu. Planiramo vikendima postati mjesto za zabavu – zaključio je Maro Hajdarhodžić.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist