Natrag
22.2.2019 21:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Gotovina primio Povelju počasnog građanina

6.12.2013 @ 13:24 Nikša Miletić Aktualno
30;30

Podijelite:

General Ante Gotovina primio je danas na prigodnoj svečanosti u Gradskoj vijećnici Povelju počasnog građanina Grada Dubrovnika.

–  Grad Dubrovnik ne daje olako svoja priznanja. On je simbol svih pobjeda u Domovisnkom ratu, i pobjede međunarodnog prava i pravde – rekao je ovom prilikom dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

– General Ante Gotovina sinonim je za domoljublje žrtvu i pobjedu – rekao je pak predsjednik Gradskog vijeća Niko Bulić.
Podsjetimo, Gradsko vijeće Grada Dubrovnika u siječnju 2013. godine donijelo je odluku o proglašenju legendarnog generala počasnim građaninom našeg grada.

-Hvala vam, čast mi je biti počasni građanin Dubrovnika. Blagdan sv. Nikole građani pamte kao ranu na svom tkivu, ali taj dan je posvećen onima koji su ga obranili jer se sloboda ne prodaje za svo zlato ovoga svijeta. Zajedništvom je obranjen Južni bok. Danas smo u duhu s našom braćom koji više nisu s nama. Naše žrtve i naša pobjeda čvrst su temelj na kojima gradimo hrvatsku budućnost u zajednici europskih naroda i NATO savezu. Pozvani smo na zajedništvo i rad, na dobrobit naših obitelji i naše domovine – rekao je Gotovina čije su riječi ispraćene dugotrajnim pljeskom.
Gotovina se tako uvrstio u društvo počasnih građana u kojem su Papa Ivan Pavao II., Ivan Supek, Kathy Wilkes, Christopher Paten i Stjepan Mesić.

Inače, general Gotovina je po završetku svečanosti posjetio i crkvu Svetog Nikole na Prijekome, gdje se danas svakih sat vremena održa vaju mise u čast sveca zaštitnika.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana