DuList IN

FOTO/FESTA 2019. Klub Dubrovnik proslavio sv. Vlaha u New Yorku

FOTO/FESTA 2019. Klub Dubrovnik proslavio sv. Vlaha u New Yorku

Oko pedeset članova i prijatelja Kluba Dubrovnik sa festanjulima Matteo Davey i Joško Grbac svečano su proslavili ovu subotu dan našega Parca sv. Vlaha u restoranu Dubrovnik u gradu New Rochelle NY, vlasnika gospara Željka Tomića.

Uvodnu riječ nadahnuto je pročitao Srđan Gjivoje i ujedno čestitao svima Festu sv. Vlaha, te je prepustio vođenje programa Ninu Gjivoje. Svirale su se hrvatska i američka himna, himna sv. Vlaha i Himna Slobodi, te su se publici obratili predsjednik kluba Šime Šimunovic i potpredsjednica Noris Boccanfuso. Tom prigodom pročitale su se čestitke i poruke iz domovine koje su štovateljima sv. Vlaha izvan Domovine i rodnog Grada uputili biskup dubrovački msgn Mate Uzinić, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te župnik župe sv. Vlaha iz Stona don Miljenko Babaić.

Za večeru su pripremljeni dubrovački specijaliteti kao crni rižot, teletina ispod peke, branzino, salata od hobotnice, uz vino s Korčule i na kraju rozata i palačinke. Ovu lijepu večeru blagoslovio je fra Vedran Kirinčić, svećenik u crkvi Most Precious Blood u Astoriji NY. Za vrijeme programa gosti su uživali uz glazbu tria Dalmati, dua Vukan i Srđan, a kao zvijezda večeri nastupila je naša američka Dubrovkinja Thana Alexa. U primorskoj nošnji je nastupio festanjuo Matteo Davey uz pratnju folklorne grupe Hrvatska Ruža koji su oduševili izvedbom dubrovačke poskočice Linđo. Klub je za ovu priliku tiskao svoju publikaciju Libertas, a ovim putem zahvaljuje se članu Stjepu Kalebu na donaciji slike umjetnika Josipa Pina Trostmanna koja je prodana na prigodnoj aukciji. Svečanost je trajala do kasno u noć.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist