Natrag
26.4.2019 11:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Evo kako napreduju radovi na obnovi posljednje tri lađe Lazareta

20.3.2019 @ 12:25 Dulist Grad
17;17

Podijelite:

Napreduju građevinski radovi na obnovi osme, devete i desete lađe kompleksa Lazareti, koji se izvode u sklopu projekta ‘Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika’, inače prvog projekta sufinanciranim bespovratnim sredstvima iz Europskih fondova, javljaju iz Grada Dubrovnika.

Na krovu desete lađe izvodi se toplinska izolacija, a slijedi postavljanje letvi i pokrivanje krova kupom kanalicom. Istovremeno se u unutrašnjosti lađe fugiraju zidovi, izrađuju aluminijske stijene te pregrađuju prostori. Na osmoj i devetoj lađi kompleksa izvedene su međukatne spregnute konstrukcije, fugiraju se zidovi te se izrađuje i postavlja krovna konstrukcija.

Projekt Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika vrijedan je 33,8 milijuna kuna, od čega je čak 25,9 milijuna kuna osigurano iz bespovratnih sredstava Europske unije. Na obnovu do sada neobnovljene tri lađe otpada 21 078 941,55 kuna, dok su ostala sredstva namijenjena opremanju do sada već obnovljenih lađa kao i razvijanju i osmišljavanju kulturnih programa i sadržaja.

Iz Grada Dubrovnika podsjećaju kako je tripartitni sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt ‘Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika’ potpisan u srpnju 2017. između Grada Dubrovnika, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnje agencije za financiranje i provedbu projekata Europske unije dok je ugovor za izvođenje radova na obnovi osme, devete i desete lađe između Zavoda za obnovu Dubrovnika i zajednice ponuditelja koju čine Alfa plan građenje d.o.o., Građevinar Quelin d.d. i Con-Teh d.o.o. potpisan u travnju prošle godine.

Nositelj projekta je Grad Dubrovnik, a partneri na projektu su Zavod za obnovu Dubrovnika, DURA, TZ grada Dubrovnika, FA Linđo, Art radionica Lazareti, Studentski teatar Lero, Udruga Deša – Dubrovnik, Socijalno poduzeće Deša PRO, Udruga Dart i Artur Sebastian design.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana