Natrag
21.2.2019 06:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Dubrovčani na ‘The Wallu’

24.7.2013 @ 18:42 Mia Njavro dulist IN
18;18

Podijelite:

Uz dužno poštovanje prema svim njegovim ostalim glazbenim uradcima, ponajviše vezanim za jednu od najznačajnijih rock grupa Pink Floyd, koncept album „The Wall“ iz daleke 1980. godine ipak je i po svemu očito životno i emotivno najvažnije autorsko djelo Roger Watersa.

Nakon snimljenog animiranog, zatim i igranog filma „The Wall“, te raspada Pink Floyda, zadnjih nekoliko godina Waters putuje svijetom svirajući, ali prije svega vizualno prikazujući vrhunski konceptualni scensko – glazbeni spektakl „The Wall Live“. Prije dvije godine nastupio je u zagrebačkoj Areni, a ovog utorka, 23. srpnja na legendarnom, skoro do kraja popunjenom Poljudu u Splitu.

Bez i minimalne greške, u preko dva sata svirke praćene vizualnim projekcijama, prikazan je spektakl kojeg je trebalo vidjeti i doživjeti. Uz skoro dvadesetak glazbenika i pjevača na sceni, stari dobri Roger Waters, unatoč zavidnih preko 70 godina, potvrdio je status jedne od najvećih osoba u povijesti rock glazbe. Odsvirane su isključivo i točno po redu sve pjesme sa legendarnog LP „The Wall“, projekta koji je označio važne godine cijele jedne tadašnje generacije, koja je zapravo ovo večer i popunila Poljud, prisjetivši se kako su odrastali uz sve te pjesme.   
Dio atmosfere ekskluzivno možete vidjeti u foto galeriji, uskoro nadamo se i uz nekoliko video snimaka, iako to nije ni približno ono što se doživjelo i vidjelo na Poljudu. Tko je ovaj spektakl doživio pričati će, a tko nije, žalit će, jer po najavama Waters projekt „The Wall Live“ ima namjeru privesti kraju. 
 
Publika je do Poljuda pristigla sa svih strana Hrvatske, uz veliki broj turista, a naravno i broj naših sugrađana koji su do Splita zbog ovog spektakla pristigli, bio je sasvim pristojan. Kompletna obitelj Selmani, znani DJ Nikola Curić Cuci, Nano Vlašić, Zdravko Nivić sa sinom, Mišo Zanini s kćerima, Ivo Karamatić iz Ploča sa svojim klincima, ma… dugo bi bilo za nabrajat, iz Dubrovnika stotinjak čeljadi najmanje. A među njima i znani bivši Knez Republike Porporela Milan Ćeović Čejo, legendarni DJ legendarnog disko kluba sedamdesetih Tezeja, te vjerna mu pratnja  Srđan Kera i Boris Njavro. Čejo je ipak bio najatraktivnija pojava gdje god se pojavio, od kultnog splitskog kafića Buža i đirom prevrućim  Splitom, do Poljuda, što je vidljivo i u foto galeriji!

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana