Kultura

FOTO/DOMJENAK U UMJETNIČKOJ GALERIJI Božićna drvca Ivone Vlašić upotpunila blagdansko ozračje

FOTO/DOMJENAK U UMJETNIČKOJ GALERIJI Božićna drvca Ivone Vlašić upotpunila blagdansko ozračje

Umjetnička galerija Dubrovnik prigodnim je božićnim domjenkom ovog četvrtka obilježila još jednu uspješnu godinu prepunu izložbi, radionica te izdavaštva.

Pravu blagdansku atmosferu upotpunila je vatra u otvorenom kaminu koja se od prošle godine pali u spomen na Banca, nekadašnjeg vlasnika palače te viseća božićna drvca Ivone Vlašić ukrašena mnogobrojnim svjećicama.

-Osobito smo ponosni na veliki broj izložbi koje je Umjetnička galerija realizirala i to ukupno njih 13 koje su bazirane na konceptu dubrovačkih umjetnika, nacionalnih izložbi koje su i monografskog karaktera kao i međunarodnih izložbi kroz koje smo željeli da se Dubrovnik upiše na kartu međunarodnih institucija, mjesto koje je zauzimao 50-ih godina. Pokušali smo to kroz izložbu ‘Oceani’ koja je prema našoj statistici najposjećenija od svih u Galeriji. Bila je to naša centralna izložba uz koju smo otvorili i Franjevački samostan na Lopudu zahvaljujući Francesci von Habsburg. Uz tu smo izložbu napravili i nekoliko radionica vezanih za more. Uz to treba istaknuti i izložbu Vatroslava Kuljiša te izložbu Toma Gusića koja nam je osobito na srcu – rekao je, međuostalim, v.d. ravnatelja Umjetničke Galerije Marin Ivanović naglasivši i velik broj radionica u kojima je sudjelovalo mnoštvo djece, a na što su u Galeriji osobito ponosni.

Ivanović je ponaosob zahvalio svakome od zaposlenika i zaposlenica Umjetničke galerije za sve ono što rade tijekom godine da bi se svi posjetitelji osjećali ugodno i kako bi iskustvo njihova posjeta Galeriji bilo što kvalitetnije. Dodao je i kako je ove godine napokon osposobljen i lift pa su tako, rekao je Ivanović, mnoge osobe koje do sada nisu iz fizičkih razloga mogle posjetiti Galeriju zahvaljujući liftu to i učinile.

Prije otkrivanja instalacije božićnog drvca i nastavka prigodnog druženja, Ivanović je podijelio zahvalnice Umjetničke galerije Dubrovnik onima koji su na osobit način doprinijeli ostvarenju poslanja Galerije. Povelja za izniman doprinos razvoju suvremene umjetnosti u Dubrovniku dodijeljena je Francesci von Habsburg. Priznanja za doprinos obogaćivanju Zbirke moderne i suvremene umjetnosti Umjetničke galerije Dubrovnik dodijeljena su Eliasu Ayoubu, Ivoni Vlašić, Lukši Peku, Jasenku Rasolu, Šimi Periću i Josipu Škerlju. Zahvalnica za doprinos razvoju i realizaciji izložbenog projekta ‘Predjeli Dioniza’ Vatroslava Kuliša dodijeljena je Hrvatskoj elektroprivredi d. d.

Atmosferu s božićnog domjenka u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist