Aktualno

FOTO ‘Cirkus’ s parkiranjem na Mihajlu

Ako vam je parkiranje u Dubrovniku preskupo ne očajavajte. Postoji jedno mjesto na kojem ne samo da je besplatno, već možete parkirati kako vas je god volja.

Naravno istina je ipak malo drugačija. Radi se o predjelu ceste između OB Dubrovnik i crkve sv. Mihajla. Ovaj problematičan dio ceste za vrijeme crkvenih manifestacija postane pravi ‘cirkus’ parkiranih automobila. Ovogodišnja duhovna obnova u župi sv.Mihajla nije iznimka. Brojni vjernici, ali ne samo oni, svoje (ne)vještine parkiranja opet su pokazali na ovom mjestu.

Idete li kojim slučajem pješice do bolnice imajte na umu da ćete dobar dio puta, kroz bogen, morati proći po kolniku. Brojni naši sugrađani svoje limene ljubimce ostavljaju u kreativnim pozicijama koje ne samo da sprječavaju pješački promet već su dovedeni do apsurda.

Pješački prijelaz? Može! Nogostup? Može! Sredina ceste? Ma može sve!

Otprilike ovako bi opisali situaciju koju smo zatekli u petak popodne, no bez obzira što postoji razumijevanje za ovu vrstu parkiranja kada se u crkvi odvijaju mise i događanja, stanovnici ovog područja su nam potvrdili da je to za njih svakodnevnica.

Tako se brojne majke s djecom koju vode iz vrtića i brojni korisnici bolnice moraju izlagati opasnosti ukoliko odluče pješice ići ovim putem.

‘Coup de grâce’ je ipak bio vozač crnog transfer kombija crnogorskih registarskih pločica. Meštar od vožnje je našao svoje mjesto odmah do prometnog znaka u kojeg je promptno udario. Sa smješkom na licu vozač je izašao iz svog tobože kreativnog parkirnog mjesta i zadovoljno se udaljio od vozila.

Nije on jedini, izgleda da je ova zona zapravo raj za očajno parkiranje, a zašto ne bi i bila. Ovo se događa svakodnevno, a nadležne izgleda nije briga.

 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I DALJE ČVRSTOG STAVA Nema suradnje s Trebinjem bez isprike

Dulist

RAVNATELJICA CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB RUŽICA MISIR Prijete nam svakodnevno. Ne odustajemo!

Leona Rašica

ATLANTSKA PLOVIDBA Usmjereni smo na pružanje pomoći ozlijeđenim pomorcima te obiteljima smrtno stradalih

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija