Aktualno

FOTO Čiji je šut kod vrtića Izviđač?

FOTO Čiji je šut kod vrtića Izviđač?

Građani s područja Pila, ali i roditelji djece koja pohađaju vrtić Izviđač, već nam se nekoliko dana žale na odbačeni otpad u Ulici Marijana Blažića, šut koji je netko ostavio pokraj kontejnera za smeće, očito s namjerom da ga Čistoća pokupi.

– Taj šut je opasan po nas i našu djecu. Svako jutro tuda prolazimo na putu za vrtić 'Izviđač', a djeca se na odlasku iz vrtića često znaju i zatrčati pa nas je strah da ne stradaju. Da ne govorimo kako je ova ulica od pred nekoliko godina postala jedna od frekventnijih u gradu jer se njome koriste svi koji parkiraju u javnoj garaži – žale se građani.

Kontaktirali smo stoga direktora poduzeća Čistoća Pera Kacigu, kako bismo utvrdili zašto šut nije pokupljen.
– Mi šut ne kvalificiramo kao glomazni otpad i ne odnosimo ga s lokacije kontejnera, gdje nam građani obično ostavljaju glomazni otpad. To bi trebao pokupiti onaj čije je taj šut vlasništvo. Zato gradski komunalni redari ovih dana provode istragu po susjedstvu, kako bi utvrdili o kome je riječ i naložili odnos – objašnjava Kaciga.

Dodao je kako među građanima nije običaj prijaviti počinitelje pa sve uglavnom završi na nalogu Grada Čistoći da se otpad skupi.
– Imali smo slučaj na Kandeloru ujutro. Morali smo šest kamiona angažirati koliko je šuta bilo na ulicama. Ljudi su znali da dan prije Feste nećemo imati vremena utvrđivati čiji je šut, nego da moramo pokupiti – ističe Kaciga.

Nedugo nakon završetka razgovora, direktor Kaciga javio se s novostima. Komunalci su utvrdili identitet počinitelja.
– Riječ je o osobi koja je trenutno u Zagrebu, a inače živi u susjednoj ulici. Ta osoba angažirala je jednu privatnu tvrtku da joj taj šut iznese iz kuće, međutim sve je završilo kod naših kontejnera. Preuzela je obvezu da taj šut odnese do kraja tjedna, a u suprotnom joj slijedi prijava gradskih komunalaca – objasnio je Kaciga.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist