Sport

FOTO/Barakude slavile nad Srbijom na domaćem terenu

FOTO/Barakude slavile nad Srbijom na domaćem terenu

Sjajnom izvedbom, srčanom, pokretnom, agresivnom, ali ne i grubom Hrvatska je svladala Srbiju u posljednjem 6. kolu D skupine Svjetske lige/Europa kupa. Pobjeda, ostvarena s tri razlike, a bilo je i pet (11:6 početkom četvrte dionice), ne pružanje ni minimuma šanse Srbima da ijednom dođu u vodstvo, to je slika Barakuda koje bismo voljeli gledati uvijek.

– Odigrali smo zaista fantastičnu utakmicu. U početku u obrani nevjerojatno čvrsto, pokretljivo, s igračem manje do perfekcije. Rekao bih i briljantno. Na kraju se to prenijelo i u napad – kasnije će izbornik Ivica Tucak.

Srbi su imali silnih problema u početku utakmice, punu četvrtinu i pol. Toliko im je naime trebalo vremena, punih 11 minuta za postizanje prvog gola uz vrlo lošu realizaciju igrača više. Taj prvi gol Srbije (Filipović) bio je primjerice pogodak iz tek 7. napada s igračem više. Jasno da zasluge ipak pripadaju i našoj vrlo pokretljivoj dobroj obrani u kojoj čak vratar Bijač i nije imao brojčano velik broj obrana, stoga jer nije bilo ni šuteva, a njih je pak Srbima manjkalo poradi sjajnog obrambenog bloka Barakuda.

To je uzelo i danak u većem broju osobnih pogrešaka pa je tako centar Vrlić imao već dvije osobne u prvoj četvrtini. No, još veća je ostala žal što tako dobru igru u obrani i neučinkovit napad Srbije nismo kapitalizirali u puno boljem rezultatu od 1:0!

No, dobro kada nije išlo tada, uspjele su se Barakude ‘odlijepiti’ u trećoj četvrtini i ona je u biti označila pobjednika. S dva uzastopna pogotka perfektnog Mara Jokovića, Hrvatska je otišla na nešto osjetniju prednost (7:4) koja je do kraja te dionice ‘podebljana’ golovima Macana, Vukičevića i perfektnim šutem Garcije s najmanje 10 metara (10:6).

Najpovoljniji rezultat u biti koji je uopće gost imao, osim početnih 0:0, bilo je 1:1 i to je to… Hrvatska je vodila 3:1, 4:2, Prlainović je smanjio na 5:4 samo sekundu prije kraja poluvremena. Kada tomu pridodamo da je Srbija posljednjih 2-3 pogotka postigla u trenucima kada je pobjednik odlučen, onda se doista ne možemo oteti dojmu da smo gledali jednu od najboljih igara i pobjeda Barakuda nad istočnim susjedima. U posljednjih 5 susreta ove dvije momčadi, ovo je već četvrta pobjeda Hrvatske. Netko će reći možda kako se Srbija nije trudila, dala, pružila najbolje od sebe. Možda, ali… Daleko su i Barakude od najbolje svoje forme, pojedinačno barem.

Foto: HVS

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist